Recept för Kikärter Fries

Dessa potatisfria pommes frites är smakrika och krispiga utan att behöva doppa sås.

De är lite mer inblandade än din genomsnittliga yngel. Först måste du laga smeten och låt det kyla i kylskåpet tills det går upp, nästan som polenta . Men efter det är det smidigt segling.

Det är fantastiskt att göra smeten och få det att kyla i kylskåpet natten innan så att du får dem redo att steka upp nästa dag.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Rikta en bakplåt av standardstorlek med plastplast eller pergamentpapper.
 2. I en medelstor skål, vispa ihop alla torra ingredienser tillsammans med den malet vitlök tills den är väl blandad.
 3. Rör gradvis i vatten och använd en visp för att rör omriktigt för att avlägsna alla klumpar.
 4. Häll smeten i en stor kastrull och koka över medium till medium låg värme. Rör kontinuerligt med en visp så att inga klumpar bildar sig i smeten. Detta kommer att ge dig en ganska bra träning i armen när blandningen blir tjockare. Omfamna det. Det bör ta ca 6 minuter eller så för att det ska tjockna upp och ca 8 minuter totalt för att smeten ska lagas helt. Om smeten börjar tjockna för snabbt, minska värmen något. Återigen är det absolut nödvändigt att du rör den här smeten hela tiden. Gå inte bort, inte ens för några minuter.
 1. När smeten blir tjock som mjuk polenta eller gröt , ta bort från värme och sprida sig omedelbart på saranfolie eller pergamentpapper.
 2. Sprid i en rektangel så att smeten förblir cirka 1/2 tum tjock.
 3. Chill i kylskåpet i minst 3 timmar. Det är viktigt att smeten är kyld noggrant, eller du har svårt att steka dessa killar upp.
 4. När smeten har stärkt lite, ta med 1 1/2 tums matolja till 360 F över mediumhög värme. Du kan också använda en djupfrysare. Släpp en testerbit för att se om oljan är varm. Det bör börja steka omedelbart när oljan är klar att gå.
 5. Använd en vass kniv för att skära små rektanglar (eller vilken form du vill) för pommes frites. Därefter en och en, dra tillbaka saran wrap och ta bort en enda steka och försiktigt släpp den i den heta oljan.
 6. Stek dem i satser tills alla har kokats. Jag återvände min okokta pommes frites tillbaka i kylskåpet medan de andra lagade mat för att hålla dem svala.
 7. Koka tills de är en guldbrun på var sida (ca 4 min eller så) och lägg på tyg eller pappershanddukar för att absorbera överskott av olja.
 8. Strö med en touch mer svartpeppar och chilipulver. Servera ensam eller med din favorit dippinsås.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 107
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 247 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)