Brasilianska Choklad Fudge Truffles - Brigadeiros

Precis som så många södra amerikanska godisar, har dessa små fudge tryffelbollar en historia i Brasilien.

De namnges efter kända brasilianska briggen från 1940-talet. Gen. Eduardo Gomes, som sprang till president år 1945 och tydligen älskade denna speciella chokladbit.

De har en karamell och choklad smak som är ovanlig och en annan vridning på amerikanska chokladkakor. Barnen kommer att njuta av att hjälpa till med att göra dessa, och det är traditionellt att betjäna dem i de mycket små papperskopparna som i rutor choklad. Förvara dessa choklad i kylskåp.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll den kondenserade mjölken i din tungaste kruka. Rör i kakaopulveret och saltet.
  2. Koka, ständigt rör om, över låg värme. Håll blandningen knappt vid koka för att förhindra bränning och stickning.
  3. Koka i 10 till 15 minuter, omrör hela tiden tills blandningen blir mycket tjock och blank och börjar dra bort från pannans botten och sidor.
  4. Avlägsna från värmen och rör om smöret och vanilj.
  1. Chill i kylskåpet i 20 till 30 minuter. Rör blandningen med smörde händer i 1-tums bollar.
  2. Rulla varje boll i choklad strö och placera i en papperskopp.
  3. Koka tills det är klart att servera.

Allt om choklad

De antika aztekerna och mayanerna i Mexiko och Centralamerika var de första kända människorna att äta choklad, som började för 2000 år sedan. Kakao växten är infödd i Mexiko, Centralamerika och norra Sydamerika och växer i vintergröna tropiska regnskog.

Theobromacacao är det vetenskapliga namnet på kakao, och det är vanligtvis översatt som "gudens mat". Alla är bara att säga att aztekerna och Mayanerna visste bra när de hittade det, och den monikerna gäller fortfarande.

Spanska upptäcktsresande i regionen på 1520-talet fick reda på chokladglädje och de tog kakaobönor hem till Spanien. Vid 1700-talet var hela Europa enamored med varm choklad, även om bara de rika hade råd att njuta av. Ingen gjorde något annat än att dricka choklad till den viktorianska eran när ett sätt att göra choklad upptäcktes. Och nu finns Teuscher, Godiva, Cadbury, Hershey, Lindt och Ghirardelli bland många fler till allas nöje.

Det har varit känt sedan 1990-talet att äta choklad orsakar frisättning av endorfiner i hjärnan - de känslomässiga kemikalierna. Så det finns en bona fide fysiologisk anledning till varför alla vill ha choklad. Det smakar ut ur den här världen, och det får dig att känna det sättet också. Men lite borde göra tricket: Mörk choklad packar 167 kalorier per ounce.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 94
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 11 mg
Natrium 40 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)