Hur man gör pepparrot Vodka

Pepparrot vodka bär en fin dos av den särpräglade tingly heta pepparrotsmaken. Den enkla steeping tekniken som används här gör att du kan bestämma hur stark du vill ha pepparrot smak, så smaka som det går och bestämma om du bara vill ha en antydan eller ögonvattenkraft.

Använd den resulterande pepparrot Vodka i Bloody Marys eller andra cocktails som kan stå en spark i byxorna, eller bara smutsa ner det som ett iskallt skott med ett mellanmål av högkvalitativa pickles ( Pickled Green Beans och Spicy Pickled Vitlök är två särskilt fina val). Det är också ett utmärkt sätt att "bevara" färsk pepparrot - eller åtminstone dess robusta, beroendeframkallande smak från en säsong till en annan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Det finns två sätt att starta: antingen häll vodka i en ren, stor glasbehållare eller töm en tum eller två från flaskan den är redan in. Observera att om du fyller vodka i sin ursprungliga flaska måste du dekantera den till en annan flaska när infusionen är klar.
  2. Skala pepparrot och skär det i 6 skivor ca 1/2 tum tjockt vardera. Tillsätt pepparrotskivorna i vodka.
  3. Täta flaskan eller behållaren och låt vodkaen branta i minst 3 dagar och upp till 1 månad (jag har funnit att om jag lämnar pepparrotet efter det långa, kan det börja ge vodka en lite bitter smak, så det är verkligen värt att dekantera det även om du älskar den svaga pepparrotets värme). Smaka på det varje gång och en stund; När styrkan på pepparrotsmaken är så mycket som du vill kan du antingen ta bort pepparrotskivorna eller dra in vodkanen i en ren behållare.
  1. Du kan börja använda vodka så snart du vill, men smaken blir mjuk och mjukgöring med tiden. Beroende på hur mycket du gillar den "sparken" av pepparrot, är detta antingen ett trevligt eller nedslående faktum. Förvara vodka i spritskåpet eller i frysen, beroende på hur du planerar att betjäna den.

* Vilken typ av vodka? Tja, när det suger upp pepparrotsmaken, kommer några subtila aspekter av dess ursprungliga smak eller förfinad brist på att gå vilse, så det finns ingen anledning att bryta ner banken när du köper en flaska för att infusera. Som sagt kommer du att dricka det här (och vi vet alla att högre kvalitet sprit tenderar att ha lite mindre baksmälla producerande krafter), så jag skulle inte gå på full köpet källare här. Var noga med att välja något som du hellre skulle dricka på egen hand.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 137
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 6 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)