Creamy Rice Pudding, eller Arroz con Leche

Denna latinamerikanska rispudding med russin och kanel är en stor favorit i hela Sydamerika. Ofta smaksatt med rom, prydda med plumpa russin och strö med kanel, rispudding tar lite tålamod och mycket omrörning för att förbereda, men det är värt ansträngningen.

Vissa människor föredrar att njuta av rispudding varm, men det serveras ofta kallt i Latinamerika. Variationer i den grundläggande versionen inkluderar att lägga kokos eller kokosmjölk, anis, apelsinskal, sötad kondenserad mjölk, kaffe eller till och med gjort med majs i stället för riset . I Peru serveras arroz con leche ofta med mazamorra morada , en kryddad pudding gjord av lila majs.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blötlägg russin i flera timmar (eller över natten) i rom.
  2. Tillsätt ris, vatten, mjölk, kanel, nötkött och salt till en kastrull och koka. Täcka och simma, rör om ofta tills riset är helt kokt och vätskan absorberas oftast.
  3. Ta bort kanelstaven och nötkötten. Tillsätt den förångade mjölken och sockret och fortsätt att koka över med låg kokpunkt , omrör hela tiden tills blandningen är tjockare (ca 20-30 minuter). Töm russin (reservera rum om så önskas) och rör dem i risblandningen. Koka i flera minuter mer.
  1. Avlägsna från värme och rör om några av det reserverade rummet om så önskas. Låt riset svalna i fem minuter, rör om i vanilj.
  2. Servera kallt eller vid rumstemperatur , strö med kanel.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 331
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 21 mg
Natrium 89 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)