Traditionell biff- och njurepuddingrecept

Ingen annan brittisk maträtt visar den brittiska idiosynkrasen att kalla en smaklig maträtt en pudding än en biff- och njurepudding. Det är inte en pudding i ordets efterrätt, men en pudding på det gamla brittiska sättet att prata om mat.

Det här receptet kan till en början se lite skrämmande ut, men det är inte enkelt, det är enkelt och all insats som är värt det som pudding gör en fantastisk lunch eller middag och anses vara en av kungarna av brittiska komfortmat. Perfekt på en kall vinterdag.

Här är min version av pudd och mer utarbetad än min mormor någonsin skulle ha gjort och jag är inte säker på att hon skulle godkänna att använda rött vin, men jag älskar det. Vinet berikar sås och lägger djup till hela skålen.

Förvirra inte denna "pudding med en biff och njurkaka. Det här är något helt annat.

Vad du behöver

Hur man gör det

Serverar 4

Förvärm ugnen till 180 C / 350 F / Gas 4

Akta dig, biff och njurepudding är en mycket fyllig maträtt men är härlig med potatismos att suga upp den läckra, såsen och färska, säsongsbetonade grönsaker.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1440
Totalt fett 71 g
Mättat fett 34 g
Omättat fett 27 g
Kolesterol 199 mg
Natrium 1636 mg
kolhydrater 115 g
Kostfiber 25 g
Protein 79 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)