Rocky Road Fudge Recept

Detta steniga vägfudge receptet kokas på spisen på det gammaldags sättet, med socker, mjölk och choklad. Miniatyrskallarna kyls för att förhindra smältning, och de hackade pekannötterna eller valnötterna är valfria. Det är en läcker och mycket speciell fudge, perfekt för semestergivande.

Tillsätt torkade tranbär eller hackade kanderade körsbär till fudgen för ett mer festligt utseende. Se tips och variationer för fler idéer.

Rocky Road Fudge

Linja en 9x5x3-tums brödkanna med folie, utsträckning av folie över sidokanterna. Smörj folien; strö marshmallows över botten av pannan och lägg sedan i frysen medan du gör fudge.

Smör lätt inuti en 2-kvarts gryta. tillsätt socker, mjölk, choklad och majssirap. Koka över medelhög värme tills blandningen börjar koka. Fortsätt koka försiktigt, rör om ofta tills blandningen når mjukbollsteget (se nedan) eller registrerar ca 234 ° till 238 °.

Ta bort kastrullen från värme; tillsätt smör och vanilj utan omröring. Låt svalna i ca 30 minuter, slå sedan med en träsked tills fudgen börjar börja tjockna. Lägg till hackade nötter och slå i några minuter tills det börjar tappa glans men det är fortfarande hällbart.

Häll över marshmallows; scorer i rutor när de är inställda men fortfarande varma. När fudgen är fast, ta bort den från pannan med hjälp av folie för att lyfta den. Klipp in i rutor och lagra tätt täckt. Går ca 1 1/2 pund.

Hur man testar för mjukt bollsteg

Det bästa och mest pålitliga sättet att testa är med en godtermometer, men om du inte har en, använd den här metoden.


I ca 1 kopp kallt vatten, sked ca 1/2 tesked av hett godis. Sätt fingrarna i vattnet och tryck på godis tillsammans för att bilda en boll. Välj försiktigt den bildade bollen upp - om godiset skiljer sig och kommer inte att bilda en boll, är det inte gjort - från vattnet. Bollen ska platta något. Upprepa testet med färskt kallt vatten varje gång tills dina godisprov görs.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Fem minuters chokladfudge

Super lätt hemlagad chokladfudge

Heavenly Chocolate Bourbon Truffles

Pretzel Toffee, The Perfect Weekend Treat

Jordnötssmör-Butterscotch Haystacks