Beef tomat Stew Recept - Ternera con Tomate

Köttbitar (eller kalvkött) kokta tills det är ömt i tomater, lök, vitlök och röda paprika gör denna enkla bifftomatgryta. Även om du kanske tänker på detta som en vinterig bifftomatgryta, är det en bra maträtt för vilken tid på året som helst. Vi rekommenderar att du gör det en dag före och återuppvärmning innan du serverar. Detta kommer att milda tomatsås och det smakar faktiskt bättre! Det är också ett bra sätt att använda kvarvarande grillat kött.

Vad du behöver

Hur man gör det

Obs! Du behöver en trä- eller plastmortel och pistel för detta recept. Varför använda en mortel och pestle? Använda en pestle i en nedåtriktad cirkelrörelse för att tvinga ingredienser mot morterytan och krossa det kommer att släppa mer smak än att använda en matprocessor. (Det använder inte el och det är lättare att städa också!)

  1. Värm 2 matskedar olivolja över medium värme i en stor kruka.
  2. När det är varmt, lägg till nötkött och rör om till brunt på alla sidor. Se till att nötköttet inte håller sig fast. Lägg till olivolja om det behövs.
  1. Tillsätt de hackade lökarna och sauté på medium till låg värme i 5 minuter eller så. Tillsätt krossade tomater och låt koka i 5 minuter.
  2. Medan nötköttet och tomaterna lagar mat, skalar du vitlöket och slår det i mortel med persilja. Tillsätt lite vitvin och swish för att rengöra vitlök och persilja som kan fastna på insidan.
  3. Häll innehållet av murbruk och resten av vitt vin i potten. Skiv den röda paprikan i hälften och lägg till potten.
  4. Blanda väl. Täck löst och simma tills köttet är mjukat. Det kan ta 30-40 minuter. Håll ögonen på såsen och om den förtjockas för mycket, tillsätt en liten mängd vatten.

Om du använder en tryckkokare: Koka i en tryckkokare i 25 minuter istället för att simma 30-40 minuter i kruken.

Serveringsförslag: Servera med stekt potatis eller vitt ris.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 669
Totalt fett 33 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 18 g
Kolesterol 183 mg
Natrium 151 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 5 g
Protein 64 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)