Topp 10 Juice Tips

Bättre näring än någonting flaska eller burk

Här är enkla och enkla tips för att minska avfall, få mer näringsämnen och spara tid och pengar. Oavsett om du är en juicing- eller smoothie-nybörjare eller en långtidsperson, garanterar jag att du hittar lite överraskande och allt användbart!

Juice eller Smoothie

Juice skiljer juicen från massan medan en smoothie innehåller allt. Massan är full av näringsämnen, så det står till grund att smoothies innehåller mer näringsämnen.

Denna ofta argumenterade punkt är inte nödvändigtvis sant, eftersom den högdrivna maskinen som gör en smoothie ger värme och syre som faktiskt förstör vissa näringsämnen. Så skillnaden i näringsrika rikedomar mellan en smoothie och en juice är inte värt att argumentera. De är båda världar bättre än vad som helst på flaska eller burk!

De viktiga skillnaderna är kalorier och fibrer. En av myterna av juicing är att när massan avlägsnas går det hela fibern. Sanningen är att vissa fibrer är förlorade, men inte alla. Mycket lös fiber återstår i färsk juice medan mest olösliga fibrer avlägsnas. Massan är ytterligare kalorier så att juice föredras för viktminskning. Men de med matsmältningsfrågor kommer att hitta mer hjälp i den fiberrika smoothie. En av de mest kraftfulla kolesterolsänkande föreningarna är också olöslig fiber, så en smoothie skulle vara mitt val för att sänka kolesterol.

En snabb notering om maskinerna som gör juice och smoothies.

Du kan använda en billig köksblandare för att göra juice men soppgrytan måste spännas genom ett kaffefilter som tar tid. Det är bara inte tillräckligt kraftfullt för att göra en hel frukt eller grönsak - hud, frön och allt - till en jämn dryck. En dyrare maskin krävs. Men din billiga mixer är mycket användbar för att lägga avokado eller banan till din juice - livsmedel som täppa till de flesta saftmaskiner.

Mixing Fruits & Veggies

Enligt nutritionists blandar inte frukter och grönsaker med 2 undantag: morötter kan blandas med någon frukt, och äpplen kan blandas med någon grönsak. Men sedan mixar jag alla typer av frukter och grönsaker i mina juice recept utan några matsmältningsfrågor.

Bli grön

Bladgröna är så förpackade med näringsämnen som de kallas "superfoods". De allra bästa av dem alla är vetegräs som du enkelt kan växa hemma . Gröna är bittera och kraftfulla, så du behöver bara lite till nytta. För mycket kan uppröra din mage. Du kan också minska den bittra smaken genom att tillsätta lite citron.

Juice & Smoothie Machines

"Centrifugal" -saftmaskiner är billigare, men de gör inte gröna, och jag hoppas att jag har övertygat dig om vikten av att lägga gröna på alla dina juicerecept. Jag föreslår en "långsam" saftmaskin (ca 300 dollar - Hurom 100, Omega VERT eller Breville Crush), vilket ger mindre värme och syre och därigenom bevarar mer näringsämnen. Jag granskar alla större märken i den här artikeln.

Juice Skin, Pith och Massa

Grova skinn som ananas och avokado, och eventuella gropar och frön bör avlägsnas. Men äppelskinn och citrusskal är ätbara (utom apelsin) och fulla av näringsämnen. Även pithet, det mjuka vita materialet precis under skallet har också näringsämnen.

När det gäller massa, tillsätt majonnäs till det för en utsökt tonfisksallad. Eller lägg till massa till pannkakor, kakor och till och med hummus. Vissa frön och gröna kommer att störa din mage - för en fullständig översyn av dessa mindre faror hänvisas till min artikel .

Gå organiskt

Vad som än kommer på huden av frukt eller grönsaker kommer att absorberas i viss utsträckning. Tvätta dina frukter och grönsaker är mycket effektiv mot bakterier men inte gödselmedel och bekämpningsmedel. Allt som är märkt med "organiskt" betyder att det är fritt från dessa kemikalier. Se Miljö Arbetsgruppens årliga lista över de mest kemiskt belastade frukterna och grönsakerna ("Dirty Dozen") som du borde försöka begrava organiskt.

Ingen mer mögel

Här är ett pengar sparande trick. Spraya eller skölja bara dina bär i en lösning av 1 kopp vinäger och 10 koppar vatten. Låt dem suga i bara några minuter och låt dem torka helt.

Du kommer inte smaka på någon ättika smak på dina bär, men de kommer att hålla en vecka längre utan mögel.

Drick strax

De rika näringsämnena i färsk juice börjar försvinna inom några minuter, så drick din juice eller smoothie omedelbart. Det är bättre att frysa dina produkter än en juice eller en smoothie.

God morgon

Studier har funnit att våra kroppar absorberar mer näringsämnen på morgonen. Så ha en juice eller smoothie till frukost.

Juice for Kids

Forskning har visat att barn som tar multivitamintillskott har högre IQ. Introducera ditt barn till färsk juice som är mer näringsrik än det bästa multivitaminet med mer vitaminer, mineraler, fibrer, enzymer och phytonutrienter. Dessutom börjar forskningen ifrågasätta säkerheten för kosttillskott. Till exempel ökar vitamin E och selen risken för prostatacancer hos män under 65 år och beta-karoten ökar risken för lungcancer hos rökare.