One-Skillet Cheesy nötkött och makaroner

Mycket möjligen det minst sofistikerade receptet i The Mom 100 Cook- boken , detta kan vara den enda maträtten som min man i synnerhet äter som om han kommer att fasta för den följande veckan. Barnen älskar det, men Garys ögon blir lite tåriga när jag gör det. Han kommer att dyka upp för middag tidigt. Det är inget nytt under solen, men när du försöker det kommer du att förstå den djupaste betydelsen av ordet folkmassan. Och allt lagar mat i en stekpanna. Även pastaen, som lagar sig rätt i såsen! Jag vet jag vet! Det är de små sakerna.

Få en stor panna, en tolv eller tretton incher (bästa pannan i världen om du lagar mat för en grupp regelbundet), ta det här och håll det i kylskåpet. Om du inte har en stor honningspanna, skära du receptet i hälften. Om du har större barn som ständigt löper in och ut ur huset med sina vänner, svälter alla av dem och behöver bränsle före eller efter fotbollsträning, då kan du, min vän, aldrig mer vara utan en kruka av detta i väntan på uppvärmning och inandning. Min svägerska Lisa, med sina tre stora pojkar och roterande kast av besökande tonåringar, svär vid den. Det påminner om något som rimar med Flamberger Felper, men det är bättre och det är ditt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en mycket stor stekpanna över medelhög värme (för det här fullständiga receptet ska det vara en djup 12 till 13-tums stekpanna). Tillsätt biffen och koka den tills den är brunad, rör om tills det inte finns någon rosa kvar, ca 5 minuter. Placera det bruna nötköttet i en sil och låt fettet dränera och sätt nötköttet åt sidan.
  2. Torka ut stekpannan, tillsätt oljan och värm den över medium värme. Tillsätt paprika, morötter, lök och vitlök och koka tills det är nästan ömt, ca 5 minuter.
  1. Återgå nötköttet till stekpannan och tillsätt basilika, oregano, tomater med saft, Worcestershire sås, chili pulver, om du använder, och 2 koppar vatten. Smaka med salt och svartpeppar. Öka värmen till hög och låt komma till en simmer. Lägg i armbågens makaroner, rör om och täcka stekpannan. Minska värmen till medium och låt sjuda, rör om och om, tills makaron är öm och mest av vätskan har absorberats, 8 till 10 minuter. Smaka på kryddor, tillsätt mer salt och / eller svartpeppar efter behov.
  2. Stänk cheddaren på toppen, täck sedan på stekpannan och koka tills osten är smält, ca 1 minut. Servera detta rätt ut ur stekpannan.

Vad barnen kan göra : Barnen kan lägga till ingredienser i stekpannan med övervakning och låta dem strö på osten under det sista steget låser ofta i aptiten för skålen, eftersom det luktar bra.

Matlagningstips : Återuppvärmning kan uppvärmas på spisen över medium låg värme eller i en förvärmd ugn på 350 ° C i 10 till 15 minuter (du kanske vill lägga till lite vatten om det verkar som att makaronerna torkar ut) . Om möjligt, lägg inte till osten till slutet, annars har det ett sätt att lösa sig rätt in i grytan och inte hålla sig på toppen på det tilltalande smälta sättet. Om du serverar hälften av skålen på en dag och sparar den andra hälften för en annan, strö en ost av ost över hälften av stekpannan och lämna den andra halvan naken för senare.

OBS: DU SÄGER TOMATO. . . Krossade tomater har blivit min go-to-caned tomat för de flesta rätter.

De har en mer intressant konsistens än en puree, mer kropp än en sås, och involverar mindre arbete än att hugga upp hela konserverade tomater. Men inte alla märken av krossade tomater skapas lika - vissa är tunnare, lite tjockare, och naturligtvis blir surheten och saltheten i spel i smaken. Du bör smaka på flera märken och se om man hoppar ut på dig. Självklart finns det alltid den jag-som-den-en-så-på-sättet att välja, vilket också fungerar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 422
Totalt fett 24 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 108 mg
Natrium 403 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 4 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)