Klubb kyckling och ris gryta

Njut av denna smakfulla kyckling- och risgryta med ångad broccoli eller en grön sallad och kex för en fantastisk familjemål. Det är en lätt gryta att fixa och baka.

Den bildade grytan var gjord med röd paprika istället för grön, och pimientosen utelämnades. Använd restkylling i receptet, eller, om du är kort i tid, gör den med en rotisserie kyckling. Förpackade färska, kokta kycklingremsor (ej panerade) är ett annat utmärkt alternativ. Se tipsen för mer ingrediens möjligheter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Spraya en 2-korts bakfat med nonstick matlagningsspray.
  3. Smälta 4 matskedar smör i en stor kastrull över medium låg värme. Tillsätt den kakade paprika och grönlök, om den används. Koka, rör om i ca 3 minuter. Rör i mjöl; Fortsätt att laga mat, rör om i ca 2 minuter. Blanda gradvis kycklingbuljongen och mjölken. Koka, rör om tills såsen har förtjockats. Tillsätt salt och nymalt svartpeppar, smaka på, och rör om i tärnad kyckling, kokt ris, svamp, pimiento och persilja.
  1. Överför blandningen till den tillagade bakfatet.
  2. Smält resterande 2 matskedar smör.
  3. I en liten skål, kombinera de mjuka brödsmulorna med smält smöret; kasta till kappa.
  4. Stänk jämnt med smörgåsbrödsmjölken. Baka i den förvärmda ugnen i 30 minuter.
  5. Stänk med rostade mandlar, om du använder.

* För att skåda de sliverade mandelarna, värm en torsk på över medelvärme och koka nötterna, rör om tills de är lättbruna och aromatiska.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 708
Totalt fett 30 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 91 mg
Natrium 739 mg
kolhydrater 81 g
Kostfiber 5 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)