Avocado Salsa (Tomatillo Guacamole)

Är det en salsa, eller är det en guacamole? Egentligen är det båda, eftersom ordet guacamole i princip bara betyder "avokadosås". Den fräscha tartnessen av grönsakerna i denna Avocado Salsa kombinerar avokadoens grädde för att skapa en underbar dressing för ett stort antal smakliga rätter. Servera det med vanligt grillat eller rostat nötkött, kyckling eller fläsk; Använd det som ett dopp med tortillakorr ( totopos ); eller njut av det sätt som det oftast används i Mexiko, som en oöverträffad sås skedde på heta tacos.

Läs mer om avokado och guacamoles

Vad du behöver

Hur man gör det

Obs! Som med alla mexikanska bordssås recept, ingredienserna mängder i denna salsa är mycket tweakable; öka eller minska mätningar enligt dina egna personliga preferenser.

 1. Ta bort frön från avokadoerna. Skaka köttet ur huden och lägg åt sidan, kassera frön och skala.

  Ta tomatillorna ur behållarna och tvätta dem med tvättmedel, om det behövs, för att ta bort klibbiga rester som de ofta har på huden. Kassera skinkorna och skär tomaterna i kvarter.

  Hak den vita löken. Låt som-är, eller skölj lökstyckena i en sikt under rinnande vatten i några sekunder om du föredrar en mindre uttalad lök smak i din färdiga salsa.

  Hacka chili peppar och vitlök.

 1. Placera alla ingredienser i en mixer eller matprocess. Process på "puls" (slå på och av snabbt flera gånger) så att ingredienserna kommer att bli snygga, men fortfarande identifierbara. Sluta bearbeta innan salsan blir välpurerad ; vi vill ha en lite tjock konsistens.

 2. Häll din salsa i ett glas eller keramisk serveringsrätt. Servera omedelbart eller (så många föredrar att göra), låt sitta en timme eller så att smakerna kan meldas.

  Använd din läckra avokado salsa för att lägga livet till vanliga kött, skopa upp av chips som en aptitretare, eller fantastiskt toppa nybakade quesadillas eller tacos. Servera vid rumstemperatur för bästa smak.

  Om du har några rester , kan denna salsa kylas, tätt täckt, för en dag eller två. Det är bäst vid rumstemperatur eller bara lite kylt, så ta det ur kylskåpet innan du planerar att äta det. Om någon mörkare har uppstått på ytan på grund av exponering för luft, skrapa bort den delen eller bara rör den i resten av salsan. (Denna missfärgning kan vara obehaglig att titta på, men det är inte farligt.)

Redigerad av Robin Grose

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 73
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)