Asparges med Ostsås och Bacon

Den här enkla kombinationen av sparris, ost och bacon gör en välsmakande maträtt som kommer att gå med nästan alla huvudrätter. Eller använd det som ett byggstenar för en fantastisk brunch äggrätt. Ordna den kokta sparrisen över en tjock skiva smältrostat bröd, topp aspargan med den kokta bacon och sedan med ett pocherat ägg . Skedostsås över ägget och krydda med salt och peppar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär varje remsa bacon i tre delar. Stek eller baka bacon tills det är skarpt. Töm bacon på pappershanddukar och lägg åt sidan.
  2. Lägg en ångkorg i en medium kastrull med en till två tum vatten. Koka upp. Tillsätt den trimmade sparrisen i korgen, täck panelen och ånga i ca 5 till 6 minuter, tills asparges är skarp-öm. Se även: Hur man kokar asparges fem sätt
  1. Smält smöret i en kastrull; tillsätt mjölet och rör om tills rouxen är väl blandad och jämn. Fortsätt att laga mat i 2 minuter, omrör hela tiden. Lägg gradvis mjölken i rouxen. Koka tills det är förtjockat under konstant omröring.
  2. Tillsätt salt och ost till den tjockade såsen; fortsätt att laga mat tills osten smälts och såsen är jämn.
  3. Häll såsen över varmdränkt asparges och toppa med baconstyckena.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 357
Totalt fett 24 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 65 mg
Natrium 590 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 4 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)