Aprikos honung skinka glasögon

Det du väljer som glasyr för din bakade skinka är en chans att prova något nytt eller att höra tillbaka till recept från din morföräldrar eller kulturtradition. När du köper en skinka kommer det ofta med ett paket sockerglas att använda, men det finns många andra alternativ.

Med detta recept kan du använda dina egna aprikosbehållare eller en burk du har köpt från en lokal bondgård eller jordbruksmarknad. Du kan också använda lokal honung i stället för brunt socker eller raffinerat socker för att göra en glasyr. Du kommer att använda fruktens godhet, citronsaftens natur, naturlig honung och kryddor av kryddnejlika för att få fram din skinkas söta och smakfulla natur.

Söta glasyrer som den här är bäst med våthärdade skinkor, medan snygga glasyr är bättre med salta skinkor. Denna glasyr har tartness från citronsaften och sötnos från honungen och konserverar och kan användas med någon typ av skinka.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla skinka glasur ingredienser i en kastrull över medelvärme.
  2. Värm glasyren, omrör hela tiden tills den är tjock och bubbel, ca 5 minuter.
  3. Håll glasyren klar under de senaste 30 minuterna av att baka din skinka.
  4. Sked skinkan glasar över skinkan och bastar den under de senaste 30 minuterna bakning. Temperaturer mellan 325 och 350 F är bäst så glasyren brinner inte eller röker.

De sockerarter som finns i aprikosbehållaren och honungen kommer att karamellisera på skinkans yta, vilket ger den bruna färgen och ger karamelsmakarna som spelar bra med smaken av skinkan.

Ytterligare smakämnen kommer från aprikosfrukt, citronsaft och kryddnejlika. När den karamelliserar, lägger glasyren också textur på skinkan så att du får det vackra spelet av en crunchier beläggning med skinkans ljuka kött.

Ofta kommer du helt enkelt att uppvärma en redan kokt skinka, var därför försiktig med att följa instruktionerna för tillagningstid innan du lägger till glasyren. Du vill inte laga skinkan så länge att det torkar ut, eftersom juicerna ger mycket av den underbara smaken. Var noga med att läsa etiketten på din skinka om det är en okokt skinka som kräver mer uppmärksamhet åt rätt tillagningstid.

Mer skinka glasyr recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 60
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)