Crockpot Hot Apple Cider

Detta läckra recept på Crockpot Hot Apple Cider är en traditionell dryck, ibland kallad Wassail, som vanligtvis består av kryddat vin eller öl smakad med rostade äpplen. Denna icke-alkoholiska äppelcider-version kan avnjutas av alla.

Det är perfekt för en kall vinterdag efter att du kommit in i ditt varma mysiga hus från släde eller åka skridskor. Denna dryck är också utsökt för underhållande. Om du har en vacker crockpot kan du servera drycken direkt ur apparaten. Var noga med att du levererar en värmesäker spatel och robusta muggar med handtag.

Du kan lägga till andra kryddor till detta recept om du vill. Någon stjärnaanis skulle vara utsökt, och den stjärnformade krydden är också vacker flytande på ytan av drycken.

Servera den här drycken med några lätta aptitretare som ostbollar eller varm artichoke dip. Det är också bra med en rå vegetabiliskt dopp eller med ostfondue.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera äppelcider, brunt socker, malda nötkryddor, malda tallrikspannor, kanelstänger och apelsinen prydda med kryddnejlika i en 4- till 5-kvart långkokare.
  2. Täck crockpotten och koka på låg i 2 till 3 timmar, omblandning ibland. Servera i muggar.

Du kan hålla denna dryck varm i ca 2 timmar efter det att du har gjort matlagning. Vänd bara långsam spis till "varma." Detta recept kan skäras i halva för en mindre samling.