Använda klöver i grekisk matlagning

Grekiskt namn och uttal:

Garifalo, γαρίφαλο, uttalad ghah-REE-fah-lo

På marknaden:

Hela kryddnejlika är vanligtvis förpackade är små återförslutningsbara behållare. Krämen essentiell olja är vanligtvis tillgänglig hos hälsokostaffärer.

Fysiska egenskaper:

Klovar är de torkade oöppnade blomknopparna till ett vintergröna träd med ursprung i Indonesien och Madagaskar. En torkad kryddnejda (knopp) är 1/2 till 3/4 tum lång, är formad som en spik och är rostig brunfärgad.

Ofta en runda, solbränna eller mörkguld, finns en blomlampa på toppen av knoppen. Klovar har en peppery, aromatisk, unik smak,

Användande:

I grekisk matlagning används kryddnejlika huvudsakligen i sötsaker, kakor, stewed frukter och konserver, i såser och i matlagning fläsk där kryddnejlika sätts in i köttet.

ersättare:

Allspice (endast för jordnötter)

Ursprung, historia och mytologi:

Den indonesiska ön Ternate verkar vara det traditionella eller historiska ursprunget för produktion och handel med kryddnejlika kryddor. Idag produceras de flesta världens kryddnejlika i Guyana, Brasilien, Västindien och Zanzibar.

Klyftan handeln mellan Ternate och Kina går tillbaka minst 2500 år. Ancient Chinese used cloves i matlagning, vid beredning av läkemedel och som en deodoriserande andning "mint" - någon som vill tala med kejsaren (t ex 3: e århundradet f.Kr., Han-dynastin) måste först tugga nötkreatur för att förhindra oönskade andliga andetag .

Under de senaste två tusen åren har en följd av nationer och kulturer försökt monopolisera kryddhandeln - som inkluderar kryddnejlika. Araber på medeltiden, Spanien och Portugal på 14 och 15-talen, holländarna på 1700-talet. Tack till stor del för ansträngningar från franska och engelska utforskare och handlare, odlas nu nötkreatur i flera delar av världen, vilket effektivt eliminerar ett monopol på handeln med detta och många andra kryddor.

Relaterad