Äppleskrot Vinäger

Nästa gång du gör äppeltapp eller äppelmos eller allt som använder mycket äpplen, spara kärnorna och skalen. Använd dem för att göra denna vinäger, som är utsökt i salladsdressingar och marinader. Det fungerar också vackert som en bas för örtvineger .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda en matsked honung eller socker per kopp icke-klorerade eller filtrerade vatten. Den icke-klorerade delen är viktig eftersom klor kan stoppa fermenteringsprocessen som är steg ett när du gör dina äppelskrot i ättika.
  2. Placera äggskivorna i en keramisk eller glasskål eller skål och häll sockervattenlösningen över dem. Använd tillräckligt med vätska för att täcka äppelkärnorna (de kommer att flyta lite - det är okej.)
  1. Täck skålen med en handduk och lämna i rumstemperatur i en vecka om det görs med sockervatten, upp till två veckor om honung används. Under denna tid rör om kraftigt minst en gång om dagen (oftare är det ännu bättre). Vätskan blir skummig överst när fermenteringen går, speciellt när du rör det.
  2. När vätskans färg börjar mörka efter 1-2 veckor, dra ut frukten.
  3. Förvara vid rumstemperatur, omrör minst en gång om dagen, i två veckor till en månad tills vätskan luktar ättika-y och smakar surt. De friska bakterierna som skapar ättika kräver syre för processen, så det är viktigt att du inte förseglar behållaren med lock tills vinägen är lika stark som du vill att den ska vara.
  4. Dra i en glasflaska, keps eller kork flaskan och förvara bort från direkt värme eller ljus.

Hemlagad vinäger kan endast användas säkert för betning om den har minst 4,5% ättiksyra. Alla kommersiella vinegars är så sura eller mer. Du kan testa din hemmagjord vinägers surhet genom att använda en syretitreringskit, tillgänglig från hemvinproducenter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 11
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)