Anmitsu - Klassiskt japanska Dessertrecept

Anmitsu är en klassisk japansk efterrätt som ofta uppskattas under de varmare månaderna på vår och sommar. Det är en härlig kombination av olika texturer, inklusive fast kantig gelé, söta frukter och en grov sötröd bönpasta (tsubuan).

Medan den klassiska anmitsu-efterrätten innehåller gelé, frukt och röda bönor, kan andra godsaker som ingår i detta vara glass (prova vanilj eller grönt te) och små söta riskakor eller mochi som shiratama dango eller chi chi dango mochi.

När det gäller frukten är nästan alla kombinationer av dina favorit frukter säker på att glädja gommen, men vanlig konserverad frukt inkluderar skivade persikor och mandarin apelsiner eller till och med fruktcocktail. Andra färsk frukt idéer inkluderar kiwi, jordgubbar, apelsiner, bär, vattenmelon, melon, vindruvor (särskilt när skivad i hälften) och / eller ananas.

Den gelé som används i anmitsu är en vegansk gelé som är känd i japansk mat som kanten. På engelska är det känt i engelska agar, även kallad agaragar . Den är gjord av röda alger och säljs i uttorkad form.

Artikel redigerad av Judy Ung

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, blöt kanten (agar agar) och 1 2/3 koppar vatten i en timme, eller tills mjukat.
  2. Krama mjukad kant och riva den i små bitar.
  3. Lägg i kantenbitarna eller kantenpulveret i 1 2/3 koppar vatten i en mediumpanna och koka, omröring. Vrid ner värmen till lågt. Simmera tills kanten löser sig väl, omrörning.
  4. Tillsätt socker och rör om. Häll vätskan i en platt behållare och svalna till fast.
  1. För att göra sirap, blanda 1/4 kopp vatten och 2/3 kopp socker i en kastrull och värma för att lösa upp socker. Tillsätt citronsaft om du gillar och kyler sirap.
  2. Skär kantens gelé i små kuber. Servera kanten gelé och frukt i enskilda skålar. Häll sirap över ingredienserna och topp med anko .

Recept Tips