Jim Beam Bourbon Grillsås

Jim Beam Kentucky bourbon smakar denna sås och ger den lite livlig anda. Denna grillsås är spikad med en generös mängd Kentucky bourbon. Tillsammans med ketchup och bourbon, såsås, ättika, vissa torra senap och cayennepeppar ger denna sås komplex smak. För en spicier sås, lägg till extra cayennepeppar eller lite Sriracha eller varm sås.

En sak du bör vara medveten om: när du lagar mat under en längre tid kommer det att minska alkoholinnehållet i såsen, det kommer inte att helt eliminera det. Simmering såsen i 20 minuter bör minska alkoholen med cirka 60 procent. Om du tjänar människor som inte kan tolerera alkohol, överväga denna melassgrillsås . Eller, för en mindre potent alkohol alternativ, det finns denna läckra ölgrillsås .

Det här är en utmärkt sås som kan användas på brisket, ryggradsben eller en långkokad gryta. Eller borsta såsen på grillade hamburgare eller kotletter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser i 2-kvarts gryta.
  2. Koka upp över hög värme, rör om ibland.
  3. Minska värmen till låg; Koka upp otäckt 20 minuter, eller tills det är förtjockat, rör om det ibland.
  4. Gör ca 3 koppar.

Expert tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 83
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 367 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)