Är Hotter Cooking Crockpots bra eller dåliga?

Jag har märkt mer och mer klagomål om mat som brinner och overcooking i crockpot. Det har fastställts att nyare crockpots, de som tillverkats under de senaste fem eller sex åren, lagar mat vid temperaturer som är betydligt högre än tidigare. På grund av bekymmer om livsmedelssäkerhet och bakterietillväxt i farozonen 40 grader F till 140 grader F har långsamma kokvaruföretag ökat matlagningstemperaturerna i dessa apparater.

Jag kommer ihåg mitt gamla Rival crockpot-häfte som berolar mig att eftersom deras "låga" inställning var 185 grader F var det ingen oro över livsmedelssäkerheten, eftersom den högsta temperaturen som krävdes för mörkt fjäderfäkött var och är 170 grader F. Nu är det lågt "är 200 grader. Minst. Och "höga" kockar vid 300 grader F.

Vilket ger receptskrivare passar. Jag har fått mer och mer mail om mat som brinner i de tidsintervaller som anges i recept. Och det här sätter mig i ett dilemma också, för jag vill inte ge matlagningstider som är för korta på grund av risken för matförgiftning. Och jag har väglett denna webbplats i åtta år, så många av recepten utvecklades med hjälp av de äldre crockpotsna.

Senaste nytt

Dessa nya Crockpots ...

Nya Crockpots Cook Hot

Nya föreskrifter tvingade tillverkare att justera temperaturer

Bakgrund

Livsmedelsproducenter och tillverkare av apparater måste producera säker mat och utrustning av god kvalitet så att risken för matförgiftning är så låg som möjligt.

Långa köksredskap var ett enkelt mål för nya regler, som jag vanligtvis stöder, helt enkelt eftersom lägre matlagningstemperatur automatiskt höjer röda flaggor. Men de äldre crockpotsna, så länge de uppvärmde vätskor till 185 grader F inom några timmar, var helt säkra när de användes enligt anvisningarna.

Så för ungefär fem år sedan bestämde långkokare att öka matlagningstemperaturerna.

Och därmed dilemmaet.

Pros

Hotter crockpots gör mat säkrare. Målet är att få maten genom farozonen så snabbt som möjligt. Eftersom miljontals amerikaner får matförgiftning varje år, och sedan 5000 dör av matförgiftning varje år, är det mycket viktigare än att kasta ut lite bränt mat.

Och det är inte svårt att anpassa matlagningstiderna individuellt så maten brinner inte. Konsumenterna måste veta hur deras apparater fungerar.

Det är inte så annorlunda än att justera tillagningstiden för mikrovågsuppskrifter, beroende på mikrovågsugns watt.

Nackdelar

Mat brinner, kyckling är overcooking och mat slösas bort. Och är vi verkligen säkrare? De flesta matförgiftningar uppstår verkligen på grund av felaktig hantering av konsumenten, vilket inkluderar:

Apparatens matlagningstemperatur gör verkligen inte den listan.

Där står den

Så det verkar som att jag måste ändra min typ av receptskrivning. Tillverkarna kommer inte att återgå till de lägre temperaturinställningarna för yore. Så jag ska ge två koktidsanvisningar för crockpot recept; en för äldre crockpots och en för nyare apparater. Det är upp till dig att känna din crockpot och att följa tiderna för den typ du har.

Det är också mycket viktigt att testa din egen crockpot för att se om den lagar sig varmare än de äldre sorterna.

Det är omöjligt att skriva recept för varje enskild variabel i köket.

Använd alltid en kötttermometer för att kontrollera att kött, inklusive kyckling, nötkött, fläsk och skaldjur, kokas till rätt slutlig temperatur.

Och gör en anteckning om hur din crockpot kockar. Du måste justera varje recept på internet och många kockböcker enligt den aktuella apparaten.

Och lägg till din röst! Berätta om dina erfarenheter om Gillar du de nyare heta crockpotsna?