En närmare titt på Starbucks Mocka Light Frappuccino Blandad Kaffe

Det är en lättare dryck men sockerhalten kan överraska dig

Det är det största och mest allestädes närvarande kaffebolaget på planeten. Starbucks har utökat sin meny de senaste åren för att inte bara omfatta kaffe, men blandade drycker och hälsosammare alternativ.

En av dess mest populära drycker är Mocha Frappuccino. Men det är också en av Starbucks mest sugary: en 16-oz storlek har 61 gram socker, 410 kalorier och 15 gram från fett. Så införde kaffekedjan en rad färre, lägre sockerversioner av några av sina kundfavoriter.

Men som med alla färdiga matvaror måste du läsa etiketten för att se till att den har vad du letar efter (och har inte ingredienser som du inte vill ha).

Här är en blick på dess "hälsosammare" mocka lätt frappuccino blandad kaffe.

Beskrivning av Starbucks Mocha Light Frappuccino

Starbucks Mocha Light Frappuccino är en välsmakande kaffedryck med en mocka-sås blandad i den. Liksom den ursprungliga versionen av drycken, har ljusversionen en ljusbrun färg med virvlar av vitskum som hjälper till att hålla drycken lite ljusare tills den löser sig.

När drycken sätter sig på grund av smältning, blir smakerna lite inkonsekventa och tunga beroende på var ditt halm är. Medan en sipp kan vara mocka söt, kan en annan sipp vara mer vattnig eller skummig. Så om du inte har en omrörare för att hålla drinken blandad bra, vill du inte låta den sitta för länge

Sockerinnehåll i mocka ljus frappuccino

Om du jämför näringsstatistiken har Starbucks Mocha Light Frappuccino 1/3 färre kalorier än den vanliga Mocka Frappuccino.

Medan det inte hävdar att det är sockerfritt, är det lätt att felaktigt anta, så många casual kaffedrikkare gör det, för att drycken har betydligt färre kalorier att den har mycket mindre socker också.

I själva verket innehåller denna dryck fortfarande en full servering av socker. Vi bekräftade användningen av socker och Starbucks 'betydelse av "ljus" efter att ha ringt Starbucks informationslinje - "Light" till Starbucks innebär att man använder icke fet mjölk och ingen vispgrädde ovanpå.

Starbucks Mocha Light Frappuccino är mer som en efterrätt än en kaffe och har en hög sockerhalt.

Andra Starbucks Drycker med Lågsocker

Det finns dock en lista över sockerfria och isfria dryckesalternativ på Starbucks meny. Unsweetet, Cold Brew Coffee har 5 kalorier och inget socker, samma som Iced Coffee och Iced Caffe Americano.

Den Iced Skinny Mocha har 7 gram socker, och Double Shot on Ice har 11 gram. Och det finns också flera lägre socker-te-alternativ. Den Shaken Iced Tea har 15 gram socker och Mango Black Tea har 15 gram.

Om du verkligen vill ha Frappuccino , kan du kanske tänka på Espresso Light Frappuccino Blended, som har 16 gram socker.

Nutrition Fakta för Starbucks Mocka Light Frappuccino Blandad Kaffe

Per 16 ounce servering: 140 kalorier, 5 kalorier från fett, 0,5 g totalt fett, 0 g mättat fett, 0 g transfett, 0 mg kolesterol, 180 mg natrium, 28 g total kolhydrat, 1 g dietfibrer, 26 g sockerarter, 4 g protein, 4% vitamin A, 10% kalcium, 8% järn, 85 mg koffein