Basil och Tomat Kycklingbröst

Detta är ett utmärkt sätt att förbereda kycklingbröst . Kombinationen av tomater, basilika och balsamvinäger ger denna maträtt en fantastisk italiensk inspirerad smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera vitlök, tomater, ättika, olja, basilika, svartpeppar och salt i en matberedare. Boka en liten mängd hackade tomater och hackad basilika för garnering.
  2. I en stor återförslutbar plastpåse, lägg till kyckling och 3/4 av marinaden. Se till att kycklingen är väl belagd. Tätningspåse och tillåt att marinera i 2-4 timmar i kylskåpet. I en liten kastrull, ta den reserverade 1/4 av marinaden koka i 1 minut, minska värmen och låt blandningen simma i 5-8 minuter. Ta bort från värme och lägg åt sidan.
  1. Förvärm grillen. Placera kyckling på grillen och koka på medium värme i 10-12 minuter, vrid en gång. Ta bort kyckling från värme, topp med kokad sås och garnera med tärnade tomater eller hackad basilika.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1390
Totalt fett 78 g
Mättat fett 21 g
Omättat fett 33 g
Kolesterol 418 mg
Natrium 1,008 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 6 g
Protein 137 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)