Snabbskalad potatis med skinka

Scalloped potatis har länge varit en amerikansk familjens favorit. Den grundläggande bakade rätterna kombinerar en krämig kryddad sås med skivad potatis.

Dessa potatisar är smaksatta med tärnad skinka och cheddarost (tillval). Skålen kan serveras som en all-in-one gryta huvudrätt med kex eller rullar och en enkel kastad sallad. Denna broccoli sallad skulle vara en utmärkt sidrätter att servera med potatis.

Det är också en utmärkt porslinskål för att servera med en semestermåltid eller vardagsmiddag. För extra färg, lägg till några skivade gröna lök eller 2 till 3 matskedar av färskhackad persilja eller gräslök. Eller strö lite jord paprika över toppen av grytan innan den går in i ugnen.

Denna version är gjord med en snabb kondenserad soppsås, vilket gör förberedelsen en vind. Om du gillar att undvika kondenserade soppor och föredra en hemlagad sås, förbereda 2 koppar medelsvit sås och släpp den kondenserade soppen och 1/4 kopp mjölk. Lägg till 1 kopp strimlad cheddarost till den vita såsen om du vill.

För lite krusig konsistens lägg ca 1/2 till 1 kopp smörgåsar till toppen av grytan ca 30 minuter innan det är klart.

Gör de skulpterade potatiserna till en familjen måltid eller ta dem med på en potluck-middag. Detta är ett utmärkt val för en semestermiddag, med eller utan den skivade skinkan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Smör en grunt 2-korts bakfat.
  3. Skär skinkan i bitar av 1/2-tums bitar.
  4. Placera hälften av potatisarna i den färdiga bakfatet . Stänk lätt med salt och peppar. Täcka med den skivade skinkan och lägg sedan över med de återstående potatisarna.
  5. I en skål, kombinera den kondenserade soppan med mjölk, lök, grön paprika och en flaska peppar; Häll över potatis. Skär smöret i små bitar och sprida över toppen.
  1. Skydda med folie och baka i den förvärmda ugnen i 1 timme. Ta bort täcka och baka i 30 till 45 minuter längre, eller tills potatis är färdiga och toppen är brunad.
  2. Om så önskas, stänk krossad cheddarost över toppen av skulpterade potatis de senaste 15 minuterna bakningstid.

tips

För en förkortad baktid och mer jämn matlagning sätter du skivad potatis i en kruka med kallt saltat vatten . Koka över hög värme; minska värmen till medium låg, täcka pannan och torka dem i 1 minut. Ta bort potatiserna och dränera dem ordentligt. Laga dem i bakfatet enligt instruktionerna för receptet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 605
Totalt fett 42 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 153 mg
Natrium 1.411 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 3 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)