Crockpot Chicken Wild Rice Casserole Recept

Denna läckra och hemtrevliga maträtt för Crockpot Chicken Wild Rice-gryta är mycket rik och lätt. Vi älskar hur det vilda riset lagar mat i crockpotten och absorberar de andra ingrediensernas smaker.

Du kan ersätta kyckling lår för kycklingbröst i detta lätta recept. Tillagningstiden kommer att vara längre; tillsätt ca 2 timmar. Och var noga med att kycklingen kokas till 165 F, mätt med en tillförlitlig termometer.

Servera detta underbara recept med en kastad grön sallad blandad med skivad svamp, avokado och små druvtomater. Den perfekta efterbehandlingen för salladen är en krämig italiensk salladsdressing.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor stekpanna, laga baconet tills det är skarpt. Ta bort bacon, smula och kyl.
  2. Ta bort allt utom 1 matsked av bacon-dryppningarna från stekpannan. Tillsätt lök och vitlök i stekpannan och koka och rör om i 2 till 3 minuter.
  3. Rör i buljong, vatten och kondenserad soppa; koka och rör om till bubbla, ca 3 till 5 minuter.
  4. Placera vildriset och morötterna i en 3-1 / 2 till 4-kvarts crockpot. Topp med kycklingbitarna och häll blandningen i stekpanna över kycklingen. Strö med marjoram.
  1. Täck crockpotten och laga högt i 1 timme. Rör kycklingblandningen och se till att det vilda riset är nedsänkt i vätskan i långsam spis.
  2. Minska crockpot inställningen till låg och laga, täckt, i 6 till 8 timmar eller tills kycklingen är grundligt kokad och det vilda riset är ömt. Stänk den reserverade bacon i crockpot under de senaste 30 minuterna av tillagningstiden. Rör försiktigt och servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 403
Totalt fett 18 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 102 mg
Natrium 389 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 3 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)