Köper en gasgrill

Får inte brännas köpa din nästa grill

Du har gått till butik och tittade på Weber, Char-Broil och ett dussin mer. Du har lyssnat på säljare berättar om ytarealer, BTU s, rotisseriebrännare, sidbrännare, infraröda brännare och ett dussin saker som du aldrig hört talas om. Nu är du mer förvirrad än tidigare. Vad du behöver är lite vänligt råd i din grill shopping. Tja, här går du.

Pris

Regel nummer ett: Du får vad du betalar för!

Om du lämnar din lokala avdelning eller maskinvaruhandeln (till och med livsmedelsaffär) ser du gasgrillar i priset från ca 150 till 300 dollar. Det finns dock vissa som kan springa över $ 10,000. Det finns bokstavligen hundratals grillar på marknaden varje år genom dina lokala butiker får bara bära några, så att ha en uppfattning om hur mycket du vill spendera hjälper till att begränsa din sökning. Vid jämförelse av priser, ta reda på om en propan tank ingår. Det kan ge ungefär $ 20 till $ 30 till din totala kostnad om du måste köpa den separat.

Bränsle

Den andra saken att ta hänsyn till är bränslet. Vill du ha propan eller naturgas ? Naturgas kräver en gasledning vid platsen för din grill. Många grillar kan köpas i endera konfigurationen men du kan inte köra en propangrill på naturgas eller vice vers. Många lägre prissatta grillar har inte alternativet naturgas men fler och fler grillar gör dessa dagar.

Titta på priset, men. Vissa naturgasomvandlingssatser kan kosta mellan $ 50USD och $ 100USD. Naturligtvis kommer naturgas att kosta dig mindre i längden och spara resor till propanaffären.

Material

Nästa är det material som grillen är gjord av. Grillens huvudkropp är vanligtvis gjord av gjuten aluminium, plåt, gjutjärn eller rostfritt stål.

Rostfritt stål är det föredragna materialet för professionell matlagning och den dyraste, men inte allt rostfritt stål skapas lika. En sak att titta på är inte bara kroppen, men också ramen. Det finns många "rostfria" grillar som har målat stålramar som kan rosta. När du väl har bestämt dig för materialet, titta över hela grillen för att se hur det sätts ihop. Är det allt rostfritt stål (prova att använda en magnet)? Tillverkare tar genvägar med metall! Sanningen är att gjutet aluminium normalt överträffar någon kvalitet av rostfritt stål.

Storlek

När du väl har bestämt dessa faktorer måste du välja storlek och funktioner du vill ha. För storleken, tänk på vilka saker du vill laga på din grill och för hur många personer du kanske vill laga mat på. Om du planerar på en stor kalkon eller att kunna laga 40 hamburgare i taget vill du ha en större grill. Om du bara lagar några biffar eller kycklingbröst en gång i taget, vill du nog ha en mindre. Titta också på det utrymme du har för grillen. Få en som passar säkert och bekvämt.

Funktioner

Vill du ha en sidbrännare? Vad sägs om flera nivåer matlagningsytor, eller en röklåda, sidobrännare, rotisseriebrännare, lampor eller något av ett dussin saker som läggs till en grill dessa dagar.

Kom ihåg att en grundläggande grill kommer att göra massor av saker och de flesta extrafunktionerna får mycket lite användning. Funktioner kostar pengar! Köp bara de funktioner du vet att du ska använda.

Värme

En annan faktor är BTU-värdet . Detta är en mätning av mängden värme som skapas av brännaren. En grill med högre BTU ger inte nödvändigtvis mer värme. Det är en faktor för värmen som skapas, storleken på grillen och hur bra den rymmer och fördelar den värmen. Köp inte en grill bara för att den har ett högt BTU-nummer. Jämför det numret med grillens storlek och form. Mindre kompaktare grillar kan ge högre matlagningstemperaturer med lägre BTU.

Hållbarhet

Material, metalltjocklek och delkvalitet spelar en viktig roll i hur länge en grill kommer att gå. Men den största delen av livslängden på din gasgrill är hur väl det tas hand om.

En välskött grill kan vara länge! Den bästa grillen där ute kommer att rosta och falla ifrån varandra om den lämnas upptäckt och orenad. Naturligtvis kommer en bättre grill att vara längre, men du kan ta lång tid av en billig grill, tar du hand om det.

Ett sätt att skilja det dåliga från det goda är att leta efter namnvarumärkesgrillar mot butiksnamn. Fråga säljaren i butiken du handlar om, om grillen du tittar på är ett av deras varumärken eller ett nationellt varumärke. Name brand gasgrillar har reservdelar, kundsupport och ett företag som kommer att överleva eller inte baseras på kvaliteten på sina produkter. Store varumärken byter fabriker årligen och saknar stöddjupet som hjälper till att hålla din grill i många år framöver, för om du tar hand om det, borde den vara i många år. Jag har sammanställt ett par listor över de bästa gasgrillarna på marknaden idag. Dessa är uppdelade efter pris och bör ge dig en bra bild av var du ska börja.