Räkor smör recept

Räksmör är en av många vanliga variationer av smörblandningar, där någon slags smakämnen eller smaksättande ingrediens införlivas i smöret.

Räksmör kan rullas in i cylindrarna och kylas eller till och med frysta. Servera sedan varm fisk eller grönsaker med en skiva räksmör på toppen. När det smälter skapar räksmöret en läcker sås .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, smörj smöret med en potatismaskare eller bara kläm upp det med händerna. Du kan även grädda smöret med hjälp av paddlefästet på en stativmixer - men målet är bara att få smöret mjukt så att du kan integrera räkorna .
  2. Tillsätt puréed räkor och fortsätt mosning / squishing / blandning tills den är helt blandad.
  3. Sprid ut en stor (1 fot eller större) kvadrat plastplast över arbetsytan och skopa sedan det blandade smöret på plasten. Du ska nu rulla smöret i en cylinder inuti plastfolien.
  1. Tie det överflödiga plastfoliet i ändarna av cylindern i en knut, eller använd bara små bitar av sträng för att knyta ändarna. Du kan till och med göra en sträng ur en kort sektion av plastfolie och rulla den i ett litet rep.
  2. Chill eller frysta tills det behövs.

variationer:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 875
Totalt fett 93 g
Mättat fett 57 g
Omättat fett 27 g
Kolesterol 357 mg
Natrium 312 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)