De 7 bästa billiga pelletgrillarna att köpa i 2018

Ta ditt grillspel upp ett skår

Pelletgrillar är de nya barnen på grillblocket. För bara tio år sedan var det bara två företag som gjorde dem, men sedan dess har de blivit mer och mer populära, tack delvis för deras användarvänlighet.

Bränslet är träpellets gjorda av komprimerat sågspån som utsätts för högt tryck och värme. De brinner rent och lämnar lilla aska för att rensa upp. Pelletsgrillar kräver i allmänhet både el och pellets, så du måste tänka på var du ska placera grillen så att den kommer att ha tillgång till el under användning.

Pelletgrillar förvärmer snabbt, så att du kan börja matlagning nästan omedelbart, och pelletsna finns i ett antal skogar för olika röksmak. Röket har en subtil träavverkad smak med mindre akrid smak som kommer från vanligt trä eller träkol. För den maximala röksmak är det bäst att laga mat vid en temperatur lägre än 250 grader, medan högre temperaturer lagar mat med snabbare rök.

Även om dessa marknadsförs som grillar, gör de mycket mer, bland annat bakning eller rostning. Eftersom de värmer med konvektion får du kanske inte de grillmärken som en gas- eller kolgrill ger dig, men du kommer inte heller ha problem med flammen. Medan många pelletsgrillar erbjuder höga matlagningstemperaturer, beror det högsta på omgivande temperatur och vind. Många användare sätter ihop sina grillar i speciella isolerande lock för att hålla värmen, minska bränsleanvändningen och nå de högre temperaturer de önskar.

Pelletsgrillar är relativt dyra jämfört med de billigaste gas- eller kolgrillarna, men det finns mycket att välja mellan som inte helt kommer att bryta mot banken.