Vegan Bulgur Vete Pilaf med Svamp

Letar du efter en vegetarian bulgur vete recept? Testa den här. Det är vegetarian (med ett vegansk alternativ) bulgurvete pilaf gjord med svamp, gröna lök, röd paprika och persilja i ett vitt vin och lime dressing med lite basilika, salt och peppar och naturligtvis gott om friska fullkorn bulgurvete.

Om du gillar hela korn , quinoa sallader eller rissallader eller ris pilafs, prova något lite annorlunda med denna superhälsna version av en bulgurvete pilaf. Det är vegan om du använder en vegansk margarin istället för smör.

Observera att det här receptet gör cirka 8 portioner, så planerar att ha några rester att spara i en Tupperware-behållare och ta till jobbet nästa dag. Eller ta en liten bit av extraet och linda upp det i en tortilla, lägg till lite ost, och gör dig själv till kvarvarande smörgåswrap till lunch. Detta recept är artighet av The Wheat Foods Council.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en mediumpanna kombinerar du bulgurvete och vatten eller vegetabilisk buljong. Täck på pannan och låt svalna över medelhög värme i cirka fem minuter.

Ta bort pannan från värme och låt den stå, täckt, i ca 5 minuter. Efter fem minuter dränerar du eventuellt överskott av vatten eller grönsaksbuljong från pannan.

Smält sedan smöret eller margarinen i en stor stekpanna över medelvärme. Smaka på svampen, lökarna och paprikana tills löken är klar och mjuk.

Avlägsna från värme.

Rör i citronsaft, vitt vin, persilja, basilika, salt och peppar och smaka försiktigt för att kombinera bra.

Kombinera grönsaksblandningen med det beredda kokta bulgurvete och servera omedelbart.

Gör 8 portioner av bulgurvete pilaf.

Näringsinformation: Varje servering ger ungefär: 145 kalorier; 4 g protein; 23 g kolhydrater; 6 g fiber; 5 g fett (3 g mättad); 12 mg kolesterol; 20 mcg folat; 1 mg järn; 342 mg natrium.

Gilla bulgurvete? Här är några fler vegetariska och veganer bulgur vetrester:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 159
Totalt fett 5 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 11 mg
Natrium 631 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 5 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)