Choklad Panna Cotta

Dessa Chocolate Panna Cottas är gjorda med grekisk yoghurt för tjocklek, tang, protein och läckerhet. Eftersom det finns så få ingredienser i denna efterrätt, är kvaliteten viktig. Att söka ett lokalt regionalt mejeri som säljer ekologisk mjölk och mejeriprodukter är väl värt ansträngningen. Jag gillar att använda (lokal för mig) Strauss Grekisk yoghurt för den intensiva tang som medför till denna maträtt, men det kan vara för mycket tartness för vissa. Oavsett yoghurt du använder, vet att dessa panna cottas är fina med färska lokala bär . Du kanske också vill kolla dessa Kärnmjölk Panna Cotta för en lika välsmakande twist på den klassiska "kokta grädde" efterrätten.

Dessa är extra gott när de serveras med säsongsbetonad frukt på sidan. Bär, i synnerhet, är en bra match. Jag har också varit känd för att gälla liljan och lägga till en piskad grädde .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg gelatin och 1/2 kopp mjölken i en liten skål. Rör om tills gelatin är upplöst. Ställ den åt sidan.
  2. I en liten kastrull, visp de resterande 1 1/2 koppar mjölk, socker och kakao. Lägg över lågtemperaturvärme och koka, rör om och om igen, tills det ångas. Tillsätt den hackade chokladen, ta av värmen och rör om tills choklad löses upp.
  3. Piska gelatinblandningen i kakaoblandningen.
  1. I en stor skål, kombinera yoghurt och vanilj. Långsamt vispa i kakaoblandningen.
  2. Minska inställningstiden genom att placera skålen i ett isbad (en större skål fylld med is) och rör om blandningen tills den svalnar ner. Detta steg är valfritt, men det kommer att avsevärt minska tiden det tar att panna cotta ska ställa in. Utan att kyla den över ett isbad tar det en övernattning i kylskåpet för att ställa in, vilket, om du har planerat framåt, inte är något problem. Om emellertid dinnertime kommer lite fortare än det, kyler blandningen ner innan du lägger den i kylskåpet för att ställa in betyder att du kan haka i efterrätt om några timmar.
  3. Oavsett om du har kylt den över ett isbad eller inte, häll blandningen av panna cotta i 6 eller 8 små ramekiner. Täck ramekinerna och kyla dem tills panna cotta är inställd (det kommer fortfarande att jiggle när du skakar ramekinerna, men bara väldigt lite), en gång mellan 2 timmar och över natten, beroende på om du kyldes ner först.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 243
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 89 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 2 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)