Välja en säker grillborste

Den felaktiga grillborsten kunde sätta dig på sjukhuset

Visste du att ett enkelt grillarverktyg är orsaken till många farliga skador? Metallburstar från grillborstar kan enkelt lossna och fastna på en grill. Därifrån hittar de sig i mat som har lagts på grillen. När de är i mat är det en snabb väg i någons mun. Faktum är att metallborst har hittats i människors halsar, magar och tarmar.

Vissa borst måste till och med avlägsnas kirurgiskt.

Förebyggande av grillborstskador

Regelbunden ersättning av rengöringsborstar är det första steget för att förebygga dessa typer av skador. Medan det inte löser problemet är det ett bra första steg. Det är också viktigt att veta hur man rengör grillen . De flesta brinner upp på grillen, vrider den högt, eller låt kolarna bli heta, borsta grindarna för att ta bort vad som lämnades från den sista cookouten och släng maten. Utan att rengöra gallret ordentligt kan de förbli belagda med oljor. Detta gör dem klibbiga och en lös borste kommer troligen att klibba på gallret och sedan implantera sig in i den grillade maten.

Vad ska man leta efter i en grillborste

Alla rengöringsborstar ska bytas ut regelbundet. Om borstarna börjar se skadade, överdrivet böjda eller fyllda med skräp, är det dags att byta borsten. Köp rätt typ av grillborste.

En bra grillborste är gjord med mässing av rostfritt stål eller mässing av rostfritt stål. Borstens huvud ska vara hårt, matkvalitetsplast eller metall för att hålla borstarna ordentligt på plats. Undvik eventuell grillborste som varnar mot användning på en varm grillplats. Dessa använder lim för att hålla borsten på plats som kommer att försämras över tiden.

Borsten ska vara av tjock tråd som springer tillbaka på plats, fast i huvudet och jämnt skuren. Om du kan dra ut en borst från penseln, undvik att använda borsten. Priset är inte en indikation på en bra grillborste; Safe penslar kan hittas under $ 5.

Grillborstealternativ

Det finns ett antal grillborstalternativ på marknaden som hjälper dig att rengöra ditt matlagningsrist som en pensel utan risken för borsten. En är Grill Floss, som städar runt grindstängerna men kräver att du rengör varje stång, en i taget. Medan Grill Floss är en utmärkt produkt, är den endast användbar på metallstångens matrissar och fungerar inte på några grillar. Ett annat alternativ är GrillStone rengöringssten. Gjord av återvunnet glas, det fungerar som en stor pimpsten. Det är effektivt, men platt. Medan de slutligen formar sig i form av dina grillgaller tar det ett tag och det är fortfarande inte en perfekt passform.

Oavsett vilken typ av grillborste du köper, ta det på allvar. Leta efter en kvalitetsborste som passar rekommendationerna och ger dig ett säkert och effektivt verktyg för att rengöra grillen (och undvika skador). Det är lika viktigt att komma ihåg att kasta bort gamla, slitna grillborstar.