Söt och Sticky Pecan Rolls

Om du trodde kanel rullar kunde inte bli bättre än du inte har träffat den söta, klibbiga, kladdiga, fluffiga läckerheten som är en karamellpecanrulle.

Receptet på degen är detsamma som det är för min kanelrullrecept , men i stället för toppning med en glasyr, bakar du dem upp och ner i en karamellkonsol. När rullarna kommer varma ut ur ugnen, vänder du pannan över som en upp och ner kaka och den fantastiska karamellens toppning dunkar ner över sidorna av rullarna. Det är i princip himlen.

Detta recept är lite tidskrävande på grund av all den stigande som måste hända. Men de är enkla att göra och är definitivt värt att vänta!

Om du verkligen inte vill vänta kan du alltid bara slänga några pekannötter på denna kanelrulle grädde av vete recept .

Detta recept gör en jätte mängd rullar. Det är fantastiskt att göra dem till semester eller att ta med till någon som behöver lite speciellt! Du kan enkelt hälften eller kvartalet receptet om du vill göra färre rullar. De är också väldigt lätt att frysa, bara baka halvvägs, låt svalna och täcka med tätt med aluminiumfolie. Du kan hålla dem frusna i 3 månader! Ta bara ut dem och baka dem i ca 45 minuter, tills de är mjuka, fluffiga och guldbruna!

Glöm inte att de smakar bra serveras tillsammans med bacon !

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm mjölken, smöret och sockret i en kastrull över medelvärme. Se till att bara låt det simma och inte koka. Ta bort från värmen och låt det svalna till ljummet.
 2. Häll jäst över toppen och rör om för att kombinera.
 3. Tillsätt ca 7 koppar mjölet och rör försiktigt samman. Täck med en handduk och lägg den på en varm plats för att stiga i ca 1 timme.
 4. Tillsätt resten av mjölet och bakpulvret och rör om att kombinera. Dela degen i två eller tre stora bitar.
 1. Rul ut en bit i taget i en stor rektangel. Låt den vara relativt tjock, ungefär 1 / 4-1 / 2 av en tum.
 2. Kombinera 1 1/2 koppar av det mjukade smöret med 1 3/4 koppar brunt socker, 1/4 kopp kanel, 1 kopp pekannötter och 1/2 tesked nötkött. Sprid en tredjedel av denna blandning över rektangeln av deg.
 3. Rul degen mot dig i en tight roll. Knippa sömmen ihop och skär sedan i 2 tums skivor.
 4. Kombinera det återstående mjukade smöret med det återstående bruna sockret och hackade pekannötter. Dela upp denna blandning jämnt mellan dina bakfat (hur många du använder beror på storleken på din pan). Placera de skivade rullarna i bakskålen så att de inte rör. De kommer att stiga ganska lite! Täck kanelrullarna med en handduk.
 5. Upprepa steg 5-8 för de resterande degen. Låt dem stiga i ca 20 minuter.
 6. Baka rullar vid 375 i ca 35 minuter, inte överbakning.
 7. Vänd kokkärlen över på en serveringsplatta medan rullarna fortfarande är varma, så karamellutläggningen är fortfarande mjuk. Servera omedelbart !!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 342
Totalt fett 28 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 60 mg
Natrium 81 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)