Easy Vegan Pizza Dough Recept

Detta recept är mitt grundläggande pizza deg recept som jag använder för vegan och mjölkfria pizzor. Om du föredrar att använda hela vetemjöl, kolla in det här hela korvpizzateg receptet för en annan variation!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor blandningsskål, kombinera jäst, varmt vatten och socker, blanda försiktigt tills det kombineras. Låt blandningen vila i ca 5 minuter, eller tills bubbla. (Om din jäst inte bubblar, kasta partiet och gör det här steget igen, som du troligtvis har "död" jäst.)
  2. Tillsätt olivolja, mjöl och salt, tillsätt mer mjöl efter behov tills det bildas en mjuk deg. Degen ska dra bort från skålens sidor och känna sig lite klibbig. På en lättmjölkad yta, ät degen i 5 till 7 minuter, eller tills det är elastiskt. Placera degen i en väloljad skål, täckt, på en varm plats i ca 1 timme, eller tills degen har fördubblats i bulk. (Jag brukar placera en skål med varmt vatten under min degskål för att hjälpa till att stiga, speciellt om luften i mitt kök känns torr.)
  1. När degen har fördubblats i bulk, slå ner degen och vrid den ut på en lättmjölkad yta. Knippa degen i flera minuter tills den är mjuk och elastisk. Använd omedelbart att göra pizza eller stromboli, eller linda fast i plastfolie och kylda tills de är färdiga att använda.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 356
Totalt fett 20 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 710 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 5 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)