Marinerande fjäderfä

Marinader och marineringstider för fjäderfä

Fjäderfä, i synnerhet, drar nytta av en bra marinaden. Hudfria, benfria bröst behöver marinaden för fukt och varje bit behöver det för ömhet och skydd mot flamman. Fjäderfä behöver en delikat beröring och en marinaden är avgörande för att köttet inte ska torka och huden brinner.

Vid marinering av fjäderfästycken är det viktigt att kasta dem runt regelbundet för att tillåta marinaden att nå alla ytor.

Marinaden kommer inte att sjunka i alla delar av en hög med kycklingben om de pressas för hårt ihop. Jag rekommenderar att du använder en återförslutbar plastpåse, hålls i kylskåpet och vände regelbundet under marineringstiden.

Att marinera hela kycklingar kan vara en utmaning på grund av storleken. Att nedsänka en hel kyckling i en skål full av marinaden, kommer att ta mycket av marinaden. Stora 2-gallons återförslutningsbara påsar är tillgängliga och kan rymma de flesta hela kycklingarna. Jag rekommenderar att marinade appliceras på insidan och under huden så mycket som möjligt innan du placerar den i en av dessa stora väskor. Tillsätt resten av marinaden, pressa ut så mycket luft som möjligt och täta. Kyla.

Fjäderfä Marinating Times

Typ Del Marinating Times
Kalkon Hela 6 till 8 timmar
Kyckling Hela 4 till 6 timmar
Kalkon Ben / Lår / Wings 3 till 4 timmar
Kyckling Ben / Lår / Wings 2 till 3 timmar
Kalkon Bröst - Hud på 2 till 3 timmar
Kyckling Bröst - Hud på 1 till 2 timmar
Kalkon Bröst - Hudlös / Boneless 1 till 2 timmar
Kyckling Bröst - Hudlös / Boneless 30 minuter till 1 timmar