Tryckkokare Split ärtsoppa recept

Det här rika och hjärtliga trycksprutspalten ärtsoppa-receptet använder inte bara delade ärter utan orzo pasta för en fantastisk måltid på en kall dag. Kombinationen av ärter och vete ger fullständigt protein i denna vegetariska måltid.

Men om du inte är vegetarian, kan du säkert använda kycklingbuljong i stället för den grönsaksbuljong som krävdes i receptet. Nötköttbuljong skulle vara lite tung och skulle överbrygga de fina smakerna i denna rika soppa.

Split ärtor är en speciell typ som odlas för torkning. Skrovet avlägsnas under bearbetningen, vilket gör ärten delad utmed en naturlig söm. Denna splittring visar mer ytarea och gör ärtorna kock snabbare eftersom de kan absorbera vatten snabbare. De behöver inte blötläggas innan de lagas, till skillnad från torkade bönor .

De delade ärterna löser upp i soppen när de lagar mat och förtorkar vätskan. Soppaen är mycket krämig, rik på andra grönsaker och örter.

Se till att du förstår din tryckkokare noga innan du använder den. Practice låsa locket så att du vet hur man gör det enkelt. Följ anvisningarna för att öka och minska trycket. Och ta din tid när du först använder den; skynda inte processen.

Dagens tryckkokare är mycket säkra. Det är ingen oro för att apparaten exploderar, vilket hände (om än sällan) tidigare.

Denna underbara soppa är utsökt serveras med några hemlagade kex eller brödstänger . En frukt eller grön sallad är allt du behöver för att slutföra en stark och uppvärmd måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olja i tryckkokare och saut lök, selleri, vitlök och morötter i 5 minuter, rör om ofta.
  2. Tillsätt vegetabilisk buljong, delade ärter, timjan, chili peppar, salt och peppar till tryckkokare.
  3. Skydda locket ordentligt enligt tillverkarens anvisningar och upp till tryck.
  4. Koka i 10 till 12 minuter. Under tiden, ta en medelstor kruk av saltat vatten till koka, tillsätt orzo och koka tills al dente . Dränera väl
  1. Minska trycket på tryckkokaren, ta av locket och rör om kokt och tömd pasta i soppa.
  2. Stänk soppan med parmesanost och servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 202
Totalt fett 5 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 653 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 4 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)