Wild Rice Chowder

Wild Rice Chowder ser komplicerat ut, men när du börjar laga mat är det bara en fråga om att lägga till ingredienser som soppan kockar. Prova att servera det med lökskonar fräscha ur ugnen. Drizzle den med lite basilika pesto för ännu mer smak.

Denna starka soppa kan också göras före tid. Bara gör det som receptet riktar, sedan kyl det upp till 3 dagar. Det fryser också bra. För att servera, värm upp i en kastrull över låg värme, rör om ofta tills soppan simmrar. Du kan behöva lägga till lite mer kycklingbuljong eller halv och halva för att få den önskade konsistensen om du uppvärmer chowder.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en tung kastrull kombinerar du det vilda riset och vattnet. Täck och koka. Sänk värmen och låt sjuda i 30 till 45 minuter, eller tills riset är ömt. Töm inte. Ställ riset åt sidan.
  2. Smör i smöret eller värm olivoljan i en stor lagerpotte. Tillsätt lök och vitlök och saut tills det är ömt.
  3. Tillsätt mjölet och laga, omrör hela tiden, i 1 till 2 minuter eller tills mjölblandningen bubblor. Rör i kycklingbuljongen och blanda bra med en trådvispa tills såsen är blandad.
  1. Tillsätt potatis, morötter, timjan, muskot och peppar. Täck krukan, sätt soppen i koka, minska värmen till låg och sjuda i 20 till 30 minuter eller tills det är något tjockt.
  2. Tillsätt majsen, täck och simma ytterligare 20 minuter tills grönsakerna är ömma. Rör om halva och halva, skinka och det kokta vilda riset . Koka till ångkokning, men lägg inte soppan igen.
  3. För att göra soppan i crockpotten, kombinera alla ingredienser utom olivolja (som utelämnas), mjöl, halv och halv och majs i en 4-kvarts crockpot. Täck och koka på lågt i 8 till 9 timmar.
  4. I en liten skål kombineras 1 kopp halv och halv och 2 msk majsstärkelse och blanda väl. Rör i crockpotten tillsammans med resterande halva och halva och majs.
  5. Täck och koka högt i 30 till 45 minuter eller tills sopp är tjock och skinken är varm. Tjäna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 425
Totalt fett 17 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 59 mg
Natrium 666 mg
kolhydrater 49 g
Kostfiber 6 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)