Gurksallad

Traditionellt görs kinesisk gurksallad genom att värma gurkor i en kryddig blandning av sesamolja, chili peppar och Szechuan pepparkorn. I detta snabba och enkla recept på gurksallad kastas gurkor i ett rött vinäskdryck som spikas med malet ginger och chili-flingor.

Obs! Om du hittar sesamsmaken lite för stark, minska den till 1 tesked.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär ändarna av betande gurkor. Klipp i halva, sedan i längdriktningen i kvartalen och i remsor runt bredden av pommes frites.
  2. Placera gurkestrimlorna i en kolv och strö saltet över. Låt gurkorna sitta i 30 minuter. Obs! Jag tycker att det väger ner gurkorna under saltning så att de släpper ut mer vatten håller dem skarpa och hjälper till att förhindra att en vattentätning samlas i botten av skålen. Jag använde 2 återförslutningsbara plastpåse ca 3/4 fulla med vatten; du kan också använda en tallrik. Torka med pappershanddukar för att avlägsna överskott av vatten.
  1. Medan gurkorna avsaltas klargör du dressingen: Vispa ihop röda vinäger, sojasås, asiatisk sesamolja, brunt socker, färsk ingefärarot och röda pepparflingor.
  2. Lägg ut gurka remsor i en maträtt och häll dressingen över. Skydda med plastfolie och kyla gurkorna i 4 timmar eller över natten. Servera gurka sallad kallt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 75
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,404 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)