Marshmallows historia

Marshmallow historia, sorter och fakta.

De är de fluffiga, vita, konfektionerna av mysterium. Vad är marshmallows gjorda av, var kom de ifrån, och hur är de relaterade till marshmallow-växten? Marshmallows har en historia som når tillbaka till antika civilisationer och de är fortfarande en stor del av amerikansk tradition och popkultur idag.

Vad är Marshmallows?

Moderna marshmallows är en blandning av gelatin och äggvitor som har piskats i ett skum och sedan kombinerat med majssirap, socker och ibland vanilj eller andra smakämnen.

Marshmallows är vanligtvis belagda i en blandning av majsstärkelse och konditori socker för att förhindra att deras söta yta stannar.

Marshmallow History

Marshmallow växten, Althaea officinalis , användes medicinskt i antiken för att behandla ont i halsen. Egyptierna tillsatte honung till denna sammanslagning, vilket kan ha varit den första föregångaren till marshmallow godis.

Egypten använde den mjuka, svampiga pithen av marshmallow-växten, som kokades i honung eller sockersirap, för att skapa en söt godisliknande substans. I Frankrike från 1800-talet visade godismakare saft från marshmallow-växten i en fluffig konfekt som ännu mer liknade den moderna marshmallow. Även om detta godis var ganska populärt i Frankrike var processen med att extrahera sapet ganska mödosamt. Godismakare började leta efter ett alternativt sätt att skapa fluffigt, tunt, vitt konfekt och hittade det med äggvita och gelatin.

Utbytet av marshmallowsoppa med gelatin och äggvita födde den moderna marshmallow. År 1948 skapade den amerikanska uppfinnaren Alex Doumak en helt automatiserad marshmallow-process, vilket gjorde dem ännu enklare och billigare att producera. Den automatiska extraktionen skapade den igenkännbara cylindriska formen av marshmallows som de flesta människor känner till idag.

Den moderna Marshmallow

Idag kommer marshmallows i alla storlekar, former, färger och smaker. Från jumbo till miniatyr finns en marshmallow som passar alla applikationer. Jumbo marshmallows används ofta för att göra smores, medan miniatyr marshmallows används för varm kakao , kakor och andra konfektioner. Marshmallows kan även hittas i en mängd olika smaker som vanilj, jordgubb eller till och med pepparmint. Marshmallows kan till och med skäras i festliga former, som julgranar eller påskkaniner.

Marshmallow fluff, en spridbar version av marshmallow, är en favorit smörgåspridning för många amerikanska barn. Det är ofta parat med jordnötssmör för en salt-söt smörgås som barnen älskar. Marshmallow fluff används också i många hemlagade fudge recept.

Marshmallow Tradition

Peeps, den populära påsken godis, är helt enkelt marshmallows formad som baby kycklingar och rullade i färgstarkt socker. Dessa fluffiga påsk behandlar har blivit en häftklammer påskkorgen och har blivit en popkulturikon.

Tack vare den nya automatiserade marshmallowprocessen i mitten av 20-talet blev marshmallow en vanlig ingrediens i amerikansk matlagning. Från ambrosia sallad till julkakor och sötpotatisgryta var marshmallows inte längre bara en nyhet.

Till och med idag, tacksägelsedagen skulle inte vara densamma utan den kladdiga, klibbiga, söta marshmallow topping på sötpotatisgryta.

Marshmallows har blivit en del av barndoms traditioner tack vare s'mores och ris crispy godis. Ingen sommar läger eller bakgård lägereld erfarenhet skulle vara samma utan rostning marshmallows för smores. Att lära sig att göra den perfekta rostade marshmallowen är en minnesvärd barndomsupplevelse för de flesta. Rice crispy godis , som har gått från en favorit hemlagad behandling till en massproducerad snackbar, använd marshmallows som det snygga söta limet som håller rispannorna tillsammans.