Ungerska Trifle (Somloi Galuska) Recept

Detta dekadenta ungerska bagatellrecept kallas somloi galuska (shom-loh-ee gah-LOOSH-kaw) och är gjord med tre olika smaksatta kakor, konditorivaror, russin, valnötter, chokladsås och vispad grädde.

Den traditionella presentationen är att skopa tre bollar av denna efterrätt i en skål eller på en tallrik, dollop med vispad grädde och garnera med chokladsås. En modern presentation är att skära den i fyrkanter så att de olika skikten är uppenbara. Rum används traditionellt i den enkla sirap och chokladsås, men det kan utelämnas.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered Plain Sponge Cake Recip e , Kakao Svamp Cake Recept, och Walnut Sponge Cake Recept .
  2. Förbered Vanilla Pastry Cream Recept.
  3. Under tiden gör Rum Simple Sirap genom att omröra socker, vatten och apelsin och citronskal, om de används, i en liten kastrull över medelhög värme till kokning. Fortsätt koka utan omrörning tills sirapen har minskat något, ca 5 minuter. Kyl helt och rör om rummet, om du använder det, och ta bort skytten, om du använder.
  1. Att montera: Koka aprikoskonserver i en liten kastrull över medium värme och håll varm. Kombinera valnötter och russin i en liten skål och lägg åt sidan.
  2. Placera valnötsvampkaka i botten av en 13x9 tum rektangulär panna. Pensla med 1/3 rum enkel sirap, sprid sedan med varma aprikosbehållare. Spred 1/3 konditorivaror över konserverna och 1/2 valnöt-rosinblandningen.
  3. Sätt sedan kakaosvampkakan i pannan, tryck lätt ner. Pensla med 1/3 rum enkel sirap och 1/3 konditorivaror. Stänk den kvarvarande valnöt-rosinblandningen på toppen.
  4. Topp med vanlig svampkaka, tryck lätt ner. Pensla med återstående rom enkel sirap och kvarvarande 1/3 konditorivaror. Sift 3 msk kakaopulver över toppen. Skydda med plastfolie och kyl i minst 8 timmar eller över natten.
  5. För att göra Rom Chokladsås: I en liten kastrull över medelvärme, ta 3/4 kopp vatten, 3 matskedar rum (om du använder), 6 uns hackad choklad och 3/4 kopp socker till koka, omröring ofta. Minska värmen och laga mat på en snabb simmer, omrör ofta, tills den är tjock, ca 5 minuter. Kyl lite och servera varmt.
  6. Att servera: Den traditionella presentationen är att använda en 2-tums glassskopa och placera tre "dumplings" i en skål eller på en efterrättplatta, sedan rör med söt piskad kräm och duggregn med Rum Chokladsås. En modern presentation är att skära efterrätten i kvadrater för att visa upp skikten och sedan garnera med vispgrädde och sås.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 363
Totalt fett 17 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 34 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)