Slovak Potato Sausage (Bobrovecke Droby) Recept

Detta recept på slovakisk potatis korv eller bobrovecke droby innehåller fläsk, bacon och lök och, naturligtvis, potatis. Vissa kockar till och med lägger till hackad skinka.

Blandningen kan fyllas i biffkarmar (för en större korv) eller grisar och sedan långsamt kokas. Det kan sedan snabbt stekas för att ge det en mer tilltalande färg.

Dessa steg-för-steg-anvisningar för att göra polsk korv kan appliceras på detta recept.

Efter att du har lagat korv, släng inte kokvatten. Det gör ett gott tillskott till andra rätter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten panna, laga fläskkulder med tillräckligt med vatten för att täcka i 15 till 20 minuter. När det är tillräckligt kallt att hantera, skära kött och fett i stora bitar. Boka kokvattnet och låt det svalna.
  2. Under tiden, i en liten stekpanna, sauté bacon tills gyllene. Tillsätt lök och sauté 5 minuter mer, ta bort från värme och lägg åt sidan.
  3. Använd ett mellanslipande blad genom att trycka på de kylda fläskbitarna (fett och allt) och potatisar ner i grinden med en träpestel. Lägg aldrig fingrarna i en kvarn - kör eller kör inte!
  1. Tillsätt tillagad bacon och lök, salt, peppar, marjoram och pepparmyntsbladen till vattnet där köttet lagades i. Blanda väl och kombinera sedan med köttpotatisblandning. Smaka en liten köttfärs och smaka för att se till att kryddorna är precis rätt.
  2. Använd proceduren för fyllning av polsk korv , sätt kött-potatisblandningen i höljena.
  3. Förvara kylt och täckt upp till två dagar tills det är klart att laga mat. Innan du lagar mat, stek korv längs länkens längd så att luftbubblor kan fly. Annars kommer de att explodera i kokvattnet.
  4. Placera korv i en stor kruka och täck med vatten. Koka upp över hög värme. Minska värmen till medium-låg och simma upptäckt i 45 minuter.
  5. Några människor gillar att steka sina korv på båda sidor i lite fett tills det är gyllene, eller bruna det i en 350-F-ugn i ca 20 minuter, vrid ofta.
  6. Frys okokt eller kokt korv i upp till 6 månader.

Obs! Den ostoppade korvblandningen kan också bakas i en smord loafpanna eller gjordes i patties genom att tillsätta upp till 3 matskedar allmjölksmjöl om blandningen är väldigt lös.