Almond Buttercrunch Recept

Hjälmlagad mandelsmörkrus godis är ännu bättre än den köpta versionen! En rik karamell gjord med brunt socker och smör är prydd med rostade mandlar, sedan doppad i choklad och rullade i fler nötter.

Om du vill minska några steg, skära inte toffee i fingrarna - istället täcka toppen av toffee med choklad, strö muttrar på toppen och släck den sedan i bitar för hand.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered en 8x4-brödspanna genom att föra den med aluminiumfolie och spraya folien med nonstick matlagningsspray.
  2. Smält smöret i en liten kastrull över medelhög värme. Tillsätt brunt socker, majssirap och salt och rör om tills det bruna sockret löser upp.
  3. När det bruna sockret smälter, starta din timer och laga godisen i exakt 6 minuter, ständigt omrör med en träsked. Om du vill använda en godtermometer , rör om och koka toffee tills den når 290 F (143 C).
  1. Efter sex minuter drar du toffeepannan från värmen och rör om i 1/2 kopp av de hackade rostade mandlarna. Skrapa toffee i den tillagade brödkakan - den ska vara i ett lager ca 1/2 tum tjockt.
  2. Låt toffee sätta i ca 3 minuter, använd sedan en pizzaskärare eller paringskniv för att skära toffee i smala staplar ca 1/2-tums med 2,5 tum. Dessa kommer att se ut som små bitar, men när de dyppas i choklad och rullas i nötter, kommer de att bli betydligt större. Efter ytterligare 2 minuter, gå över dina nedskärningar igen, eftersom kärnan fortsätter att härda.
  3. När du väntar på att din karamell ska sättas, hugga de återstående 1 koppen rostade mandlar mycket fint eller sätt dem i en matberedare och puls i flera sekunder tills de är i mycket små bitar. Häll de finhackade mandelarna i en grundskål.
  4. När karamellen är helt cool och inställd, bryt den i bitar längs de linjer du gjorde, och trimma eventuella skurna kanter med en kniv.
  5. Smält choklad eller godisbeläggning. Doppa varje bit av mandelmjölk i den smälta chokladen och lägg den i en skål med nötter. Rulla den runt tills den är belagd med muttrar på alla sidor, ta sedan ur muttrarna med en gaffel och placera den på ett bakplåt. Upprepa tills alla toffeebitarna är belagda med choklad och nötter.
  6. Kyl brickan för att ställa in choklad, i ca 10 minuter. Förvara Almond Buttercrunch i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till två veckor, men för bästa smak och konsistens, ta den till rumstemperatur före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 167
Totalt fett 12 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 11 mg
Natrium 27 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)