Turkiet fyllning med hackad äpple recept

Detta är ett grundläggande kalkongfyllnadsrecept kryddat med tillsats av hackade äpplen och valfria pekannötter för extra smak och konsistens. Det är ett gott Turkiet fyllning recept för din semester middag bord.

Baka fyllningen inuti fågeln, eller separat i en bakpanna baserat på din preferens.

Livsmedelssäkerhetsanmärkning: En fylld kalkon tar lite längre tid att laga mat . Koka alltid en fylld kalkon tills centrum av fyllningen registrerar 165 grader F även om kalkon köttet verkar vara gjort innan det. Låt kalkonen vila i 15 till 20 minuter innan du tar bort fyllningen. Se till att du kyler rester inom 2 timmar efter tillagningen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smöret i en liten sautpanna över medelhög värme. Tillsätt selleri och lök och sautar, rör om tills grönsaker är milda, ca 5 minuter. Tillsätt kycklingbuljongen och saltet; täck och ta till en simmer.
  2. I en stor skål kombineras brödkuberna, hackade äpplen, salvia, kanel, peppar och hackade pekannötter, om de används. Tillsätt buljong- och grönsaksblandningen och rör om tills den är väl fuktad. Vrid omklädningsblandningen i en smurt 1 1/2-kvarts grundgryta.
  1. Täck noga med folie och baka vid 350 F i 25 till 30 minuter.
  2. Alternativt, tömma kaviteten av en 8- till 10-pund kalkon strax före rostning. Om kalkon är fylld, se livsmedelssäkerhetsnoten ovan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 135
Totalt fett 11 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 131 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)