Ska spareribs kokas före bakning eller grillning?

Du kommer att se recept som instruerar dig att koka spareribs innan du gör dem på grillen eller bakar i ugnen. Detta steg används för att förkorta tillagningstiden och att göra något av ytfettet. Det finns för-och nackdelar med kokande spareribs. Medan det handlar om personlig smak är det bra att förstå varför kokning används, hur det påverkar dina spareribs och vilka alternativ du kan använda.

Fördelar för kokande revben

Eftersom revbenen är feta väljer många kockar parabol spareribs under en kort tid eller koka under en längre tid för att återställa fettet, smaka på köttet och förkorta tillagningstiden. Ribbenna kokas därefter på grillen eller i ugnen, vanligtvis med en sås.

Par-kokning görs genom att en kruk vatten bara kokas upp. Sedan sänks revbenen i vattnet i tre till fyra minuter. Detta gör något av fettet. Det gör det också lättare att ta bort den inre huden från revbenen innan du grillar dem.

Några recept saktermer revbenen längre, till exempel i en timme. Detta kommer kraftigt att reducera tillagningstiden på grillen och den långa simmen kommer att mjuka köttets bindväv, vilket resulterar i mycket mer anbudsribbar. Det är viktigt att du sätter ihop revbenen istället för att koka dem i full koka under lång tid. Värmen i en koka kan resultera i hård kött.

Nackdelar med kokande revben

Kokning av köttet ger inte bara fettet, det ger också naturligt spareribs naturliga juicer, som båda innehåller den sanna smaken av revbenen. Parkokande tar bort mindre av den naturliga smaken, men det kommer fortfarande att finnas någon förlust. Simmering i en timme kommer att resultera i en stor förlust av smak, som kan smakas i vattnet.

Vattnet i sig kan användas som buljong för ris eller andra rätter. Även om spareribs ofta serveras glaserade eller med en sås, kan köttet självt vara torrt efter att det förlorat dess naturliga juice på grund av kokning.

Alternativ till kokande revben

Långkokning med låg värme uppnår samma mål att smitta och göra fettet utan förlust av smak eller fukt. Hur detta kan göras är:

Valet är ditt, men för bästa smak och fuktiga spareribs rekommenderas inte kokning.