El Toritos berömda Sopa de Tortilla Recept

Denna starka kycklingsoppa med en mexikansk twist är laddad med kyckling, morötter, potatis, tomater och zucchini . Det är en publik-pleaser på restauranger som ingår i den populära El Torito-kedjan i hela Kalifornien.

För att spara tid, använd kokad rotisserie kyckling , vanligtvis i delikatessen eller måltider-till-go-avdelningen i mataffären, eller din egen kvarvarande kyckling.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör soppan

  1. I en stor kruka, kombinera kycklingbuljong, lök, morötter, selleri, paprika, potatis, tomatpasta, löklök, vitlök och oregano .
  2. Smaka till och koka. Simma 25 minuter.
  3. Tillsätt zucchini, tomater och strimlad kycklingbröstbitar.
  4. Koka upp blandningen och koka sedan i 10 minuter. Avlägsna från värme.

Skapa presentationen

  1. Skär tortillorna i matchstickstorleken.
  2. Saute i het olja tills det är skarpt. Tappa på pappershanddukar och lägg åt sidan.
  1. För att servera, placera tortillaband i individuella skålar.
  2. Skydda med strimlad jackost och skinka i soppan. Topp med en skiva av avokado och en cilantro kvist.

Betjäningsförslag

Om du serverar El Toritos tortillasoppa som huvudrätt, servera varma majs eller mjöl tortillor som en sida, tillsammans med skivor Monterey Jack ost för nibbling. Om du känner dig ambitiös, servera kycklingflautor på sidan.

Om du serverar tortillasoppa som en första kurs, följ med ost enchiladas med röd sås, kyckling enchiladas med grön sås, laddade kyckling tacos, refried bean tostadas, kyckling fajitas eller chili rellenos.

Du kan inte ha mexikansk mat utan rätt cocktail. Servera margaritas, salt eller inte, och om du känner för att uppge volymen, gör den med guld tequila och klistra av den med lite Grand Mariner. Nu finns det en riktig mexikansk cocktail. Om du gillar rom bättre, servera mojitos. Ja, de är kubanska ursprung, men nära nog. Om det är varmt, tänk frusna daiquiris. Eller servera iskallflaskor Corona eller Dos Equis om öl är mer din sak.

För en grand finale, gör autentiska mexikanska sopapillor med kanel och honung - a la mode gör dem extra bra.