Traditionellt Hemlagat Skotskt Tablet Recept

Skotska Tablet är inte som det låter-något att skriva på. Det är en söt skotsk, fudge-liknande, extremt sugary godis. Skotsk tablett innehåller socker, smör och kondenserad mjölk och som du kan se i detta recept är det lätt att göra. Varning dock - det är allvarligt mer om du har en söt tand.

Vad du behöver

Hur man gör det

För detta recept behöver du en tungbaserad, minsta 2 liter / 4-pint-kastrull, men om du har en större, rekommenderar jag att du använder den när den skotska tabletten når en rullande koka och ibland om du har värmen till och med en bråkdel för hög , blandningen kan svälla upp mycket snabbt och koka över. En större pan gör det säkrare. Detta recept når mycket höga temperaturer och jag rekommenderar att du inte gör detta med barn runt.

  1. Smör en 12 "x 4" eller 7 "kvadrat tenn.
  2. I en stor djuppanna (absolut 4 pint minimalt men helst större, en lagerpott fungerar väldigt bra) värm mjölken till en låg simmer och lägg sedan till smöret. Rör tills smält.
  3. Tillsätt sockret och rör om tills allt socker har löst sig. Höj värmen till högt och sätt sockret till en hård koka i 5 minuter (blandningen bör koka riktigt hård vilket hjälper till att minska vätskan och färga blandningen). Rör hela tiden för att förhindra att sockret sticker och brinner. Om du har en termometer, ta temperaturen till 250 F (även känd som hård bollstadium i godis och karamelltillverkning).
  4. När sockret är kokt, tillsätt långsamt kondenserad mjölk. Var försiktig; sockret är mycket högt och kan splittras. Rör bra och sänk sedan värmen och låt sjuda i 20 minuter. Blandningen kommer att bubbla och likna en månkrater, men lägg inte av, fortsätt att laga mat. Blandningen börjar också att bli lite mörkare.
  5. Efter 20 minuter eller en gång så är blandningen synligt förtjockad, ta bort pannan från kaminen och slå blandningen kraftigt i 5 till 10 minuter (du kan använda en elektrisk mixer här eftersom det kommer att rädda din arm från värk.
  6. Lägg till valfri smakämnen (se anmärkning nedan).
  7. Häll i smörgåsen och när tabletten är kall men fortfarande mjuk och skär i 1-tums rutor; du kan även lägga pannan i frysen för att försäkra dig om att den är helt kall.
  8. Vik i fettpapper och lagra i en lufttät tenn.

Tabletten kan smakas efter önskemål genom att helt enkelt tillsätta några droppar smakämnen; Favoriterna inkluderar pepparmint, whisky eller vanilj.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1618
Totalt fett 22 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 72 mg
Natrium 383 mg
kolhydrater 349 g
Kostfiber 0 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)