Grillad Potatis Chips Med Vitlök Aioli

Detta är ett enkelt recept för att grilla upp några fantastiska potatischips. Se till att potatiserna skivas mycket tunna eller så slutar du bara med grillade potatisar . Prova som en aptitretare eller som en sidovägg. Perfekt för sommarpartier och matchdagar.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm grillen för medelhög värme.

2. Använd antingen en mandolinskivare (Köp på Amazon) eller en skarp kniv för att skära potatis längs i mycket tunna skivor. Placera i en stor skål och kappa med olivolja och salt. Placera en grillpanna på grillen och låta värme. Placera potatis på panna som bildar ett enda lager. Låt koka i ca 5 minuter per sida eller tills den är brunad. Håll ögonen på potatisarna när de är benägna att brinna om de är för länge kvar.

Upprepa processen med ytterligare potatisskivor.

3. Kombinera majonnäs, citronsaft, malet vitlök och en nypa salt. Smak för att se till att smaken är till ditt tycke. Gör nödvändiga justeringar. Du kan förbereda aioli före tid och butik som är täckt i kylskåpet. Servera med grillad potatischips. Blandningen kommer att vara bra i upp till 3 dagar efter förberedelsen om den förvaras i kylskåpet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 227
Totalt fett 18 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 561 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)