Traditionell Kubansk Sandwich (Cubano) Recept

En kubansk smörgås , känd som en Cubano , är en latinsk variation på en grillad skinka-och-ostsmörgås.

Denna otänkbart läckra smörgås grillas och tillverkas med skinka, fläsk, schweizisk ost, pickles, senap och kubanskt bröd . Den väsentliga ingrediensen är det rostade fläsket, traditionellt marinerat i en mojo- sås redolent med apelsinjuice, limejuice, vitlök, oregano och kummin före rostning.

I stället för majonnäs eller senap använder vissa purister smör, medan andra lägger sallad och tomater efter att smörgåsen har grillats.

Om du inte kan hitta kubanskt bröd, kommer en långbröd fransk eller italiensk bröd att göra. Vissa människor gör med italienskt bröd för panini, vilket är en annan grillad smörgås som liknar en Cubano.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en griddle eller stekpanna över medelvärme.
  2. Skär brödens bröd i kvartar och skär varje kvartal i halv horisontellt för smörgåsarna.
  3. Sprid senap eller majonnäs på brödet. Gör sedan varje smörgås genom att lägga på den rostade skinkan, fläsk, ost och dillpipor.
  4. Lätt täcka matlagningsytan på grillen eller stekpannan med matlagningsspray eller smör. Placera en smörgås på den heta ytan.
  1. Lägg en ren, stor stekpanna ovanpå smörgåsen för att platta den. Tryck brödet ner till ca 1/3 av sin ursprungliga storlek.
  2. Låt disketten stå på toppen av smörgås och grill i 1 eller 2 minuter. Lyft upp den kraftiga stekpannan, vrid smörgåsen över och upprepa det här steget för den andra sidan av smörgåsen.
  3. Osten ska smältas och brödet är guldbrunt. Skiv varje smörgås i halv diagonalt och servera.

Cubanos historia

En Cubano är gatemat med högsta kvalitet som började som en smörgås populär bland arbetarklasserna. Denna starka heta kött-och-ostmjöl köptes av kubanska arbetare i början av 1900-talet från leverantörer som var placerade inom och utanför sina anställningsorter.

När dessa arbetare emigrerade till Förenta staterna, i synnerhet Florida som har en stor enklav av kubaner, tog de med sig denna härliga smörgåsstradition.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 785
Totalt fett 48 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 240 mg
Natrium 2,989 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 3 g
Protein 68 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)