Traditionell rysk fiskesoppa Recept - Ukha

Det finns så många recept för traditionell rysk fisksoppa, känd som eller uha , som det finns kockar i Ryssland. Den kan göras elegant med ett klart fiskbestånd och serveras med en sida av minikockpannor som kallas pelmeni eller minikakor ( kulebiak ). Eller det kan vara mycket rustikt och smakfullt som jag har gjort här. Detta är min anpassning med användning av walleyed gädda, men eventuell vitfiskad eller jämn lax kan användas. Traditionellt är den gjord med fiskhuvuden och ben samt olika typer av filéer. Denna soppa är hjärtlig nog att äta som huvudrätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera fiskben och vatten i en medelstor gryta och koka. Skumma bort eventuellt skum som stiger till ytan. Tillsätt lök, selleri, morötter, paprika, persilja och salt och koka igen. Minska värmen och låt sjuda i 45 minuter. Ta bort ben och spänning, om så önskas, tryck på grönsakerna för att extrahera alla juice. Jag lämnar grönsakerna i.
  2. Tillsätt fisk bitar och simma i ytterligare 15 minuter eller tills fisken är kokt. Servera i uppvärmda skålar med färsk dill eller hackad gräslök eller gröna lök, om så önskas. Traditionellt skulle fisksoppa serveras med mini fisk dumplings eller mini fisk pajer.