Sherry Braised Beef Short Ribs Recept

Detta långkokta biffs korta revben receptet är en av de smälta i munnen som kommer att värma dig från insidan ut. Sherry i detta recept ger en subtil söthet till de korta revbenen, och gör också en stor sås. Dessa korta revben är perfekt serveras med ris, pasta eller potatismos.

Gör 6 Servering Sherry Braised Nötkött Kort Ribs

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 grader F.

I en tung nederländsk ugn, över medium värme, laga bacon tills fettet släpps ut och baconen är kokad. Ta bort den kokta bacon med en slitssked och lämna fettet i pannan. Reservera bacon. Smaka biffens korta flingor generöst med salt och färsk svartpeppar. Vrid värmen upp till medelhög och bruna de korta revbenen bra på alla sidor. Ta bort de korta revbenen och lägg till lökarna.

Minska värmen till medium och sauté i ca 5 minuter, tills löken mjuka.

Tillsätt vitlök och mjöl och sauté i 2 minuter mer. Vispa i sherryvinet, vrid värmen till högt och koka, skrapa bort några bruna bitar på botten av den nederländska ugnen. Tillsätt biffbuljongen, timjan, vikbladet, biffens korta revben och 1/2 tsk salt.

När vätskan återgår till en simmer, täck noggrant och sätt i ugnen. Braise i 2 timmar. Ta försiktigt av locket och testa för doneness - köttet ska vara gaffel tenderat. Om det är klart, ta bort det från ugnen. Låt vila täckas i 15 minuter. Skumma sedan överflödigt fett från toppen, smaka på salt och servera korta revben som toppas med lite av brödvätskan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1150
Totalt fett 83 g
Mättat fett 35 g
Omättat fett 39 g
Kolesterol 272 mg
Natrium 801 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 3 g
Protein 78 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)