Grillad eller bakad lax eller tonfisk biffar

Dessa lax- eller tonfiskbitar marineras och grillas eller bakas till perfektion. Marinaden lägger vitlök och citronsmak till stekarna eller filéerna.

Laxen ska kokas genom, men tonfisk är bäst när den fortfarande är rosa i mitten. Laxen kommer lätt att flakas när en gaffel sätts in i mitten och vrids något. Enligt USDA måste fisk och skaldjur tillagas till en minsta säker temperatur på 145 F (62,8 C).

Vad du behöver

Hur man gör det

Ordna fisk i ett grunt glas eller en plasträtt eller en stabil plastpåse. Vispa tillsammans marinade ingredienser i en liten skål; häll över fisken. Täck eller tät och kyl i 1 till 1 1/2 timmar, vrid ofta.

Ta bort fisken från marinaden, häll marinaden i en kastrull och koka i 5 minuter.

Grillad

  1. Placera fisk på en väloljad grill eller grillkorg och grilla över medelstora kolar i ca 3 till 5 minuter, skaka ofta med den kokta marinaden.
  1. Vänd och koka i 3 till 5 minuter längre, eller tills fisken är snyggt grillad på utsidan. Tonfisk skulle fortfarande vara rosa i mitten. Laxen ska flakas lätt med en gaffel och blir ogenomskinlig.

Bakad

  1. Placera fisken i en non-stick bakpanna eller nonstick ugnssäker stekpanna (lax ska vara hud-sida ner). Placera pannan eller stekpannan i en förvärmd 450 F-ugn.
  2. Baka lax i ca 12-15 minuter och tonfisk i 8 till 12 minuter. Laxen ska kokas igenom och flakas lätt med en gaffel i mitten och vridas något. Tonfisk bör börja flinga men bör fortfarande vara rosa i mitten.

Tips och variationer

Servera laxen eller tonfisken över blandade grönsaker eller spenat eller servera fisken med ris, citron kilar och en grönsakssida. Broccoli och gröna bönor är bra val.

Du kanske också gillar

Grillad Tonfisk Med Honung Senap Marinade

Nicoise-stil Tonfisksallad Recept Med Dijon Dressing

Senapfilé och senapfilé

Bakad lax med honung Citrusglas

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 185
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 11 mg
Natrium 1,023 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)