Mejerifritt Glutenfritt Berry Cobbler Recept.

Denna berry-licious skomakare är mjölkfri, glutenfri och vegan, men den är laddad med så många bra saker att det inte smakar som att det saknas någonting! Denna skomakare är väldigt mångsidig, så gärna använd vad som helst nytt bär du har till hands.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 F. Lätt smörj en 9-tommers tallrik med mjölkfri glutenfri sojamargarin och lägg åt sidan.

2. Förbered fyllningen. Blanda i en liten kopp med apelsinjuice och majsstärkelse tills den är väl blandad. Avsätta. Placera hallon, blåbär, jordgubbar och socker i en liten kastrull över medium låg värme, rör om tills sockret är upplöst. Tillsätt majsstärksblandningen, omrör väl för att kombinera.

Omröring ibland kokar påfyllningen tills vätskan är något tjockare, ca 4-5 minuter. Häll fyllningen i den beredda pajplattan.

3. Förbered pålägget. I en matberedare, kombinera glutenfritt mjöl, bakpulver, socker och salt, pulserande tills det är väl blandat. Tillsätt sojamargarin och bearbeta tills blandningen är smulig. När maskinen fortfarande körs, tillsätt mandelmjölk eller sojamjölk gradvis tills blandningen bara håller ihop och drar bort från skålens sidor. (Du kanske behöver mer eller mindre mandelmjölk eller sojamjölk - målet är att få en deg som bara håller ihop.) *

4. Montera skomakaren. Använd dina händer genom att dra och platta degen mellan fingrarna och lägg dem försiktigt ovanpå fyllningen, överlappa och täcka så mycket av fyllnadsytan som möjligt. (Blandningen kommer att expandera, så det är okej om inte alla topping är täckt.) När all deg har använts, sänk pålägget lätt med socker. Placera i ugnen över ett bakplåt för att fånga droppar som kan bubbla över. Baka tills den är uppblåst och något gyllene (glutenfri kullersten kommer inte att brinna som traditionella cobblers), ca 40-50 minuter. Servera varma, vid rumstemperatur eller kallt med en scoop av din favorit mejerifria glass om så önskas.

* Om du inte har en matprocessor, blanda helt enkelt ingredienserna till topping för hand och använd fingrarna eller en konditorivaror för att skära i margarin tills blandningen är smulig. Tillsätt mjölkfri mjölk gradvis tills blandningen bara håller ihop.

** Detta recept är lämpligt för mjölkfria, äggfria, vegan- och glutenfria och vetfria dieter, men som med något recept som är avsett för personer med allergier eller kostbegränsningar, se till att läsa alla näringsdeklarationer noga till se till att det inte finns några dolda ingredienser av mejeriprodukter (eller gluten, ägg eller vetingredienser, om dessa gäller för dig).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 283
Totalt fett 8 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 436 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 10 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)