Velveted kammusslor

Velveting är en teknik som används av kinesiska restauranger för att tenderera kött, fjäderfä och skaldjur, inklusive kammusslor. Kammusslorna kan vara sammet tidigare på dagen, och sedan stekas snabbt med andra ingredienser. Håll de välvda kammusslorna i en sluten behållare i kylskåpet tills de är färdiga att använda . Medan frysta kammusslor kan användas, fungerar färska kammusslor bäst i detta recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj färsk kammusslor i kallt vatten och klappa torrt. Klipp i kvarter. (Om du använder frysta kammusslor, tina över natten i kylskåpet och lämna dem i sin väska. Skär i kvarter).
  2. I en medium skål, kombinera velvetsblandningen (äggvita, salt, peppar, kinesiskt risvin eller sherry, olja och majsstärkelse), omrörning för att blandas ihop.
  3. Tillsätt kammusslorna, rör om till kappa. Täck och kyl i 30 minuter. (Om du har bråttom kan du bara låta kammusslorna stå i 10 minuter).
  1. Ta med en medium eller stor kastrull med tillräckligt med vatten för att täcka kammusslorna till en simmer så att bubblorna precis börjar stiga till toppen. Tillsätt kammusslor, rör om. Ta ut kammusslorna så fort de blir vita (det tar 15-20 sekunder). Töm i en kolsyrare eller på pappershanddukar. Använd som uppmanad i ett recept.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 153
Totalt fett 4 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 27 mg
Natrium 546 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 20 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)